Musat & Asociatii, o noua victorie pentru Societatea Romana de Televiziune in arbitrajul international impotriva New Films International Inc.

Musat si Asociatii, promotor al avocaturii de business in Romania, a reprezentat cu succes Societatea Romana de Televiziune intr-un arbitraj comercial international privind cererea in pretentii in cuantum de aproximativ 5 milioane de euro formulata de societatea americana de productie si licenta filme New Films International Inc.

La data de 5 mai 2016, Tribunalul Arbitral din California, SUA, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance (IFTA), o institutie arbitrala permanenta specializata in solutionarea disputelor din industria cinematografica si media, a respins in integralitate despagubirile in valoare de peste 4 milioane de euro. Acestea au fost solicitate de firma de productie si distributie film – New Films International, pe motiv ca Televiziunea Romana ar fi incalcat obligatiile asumate fata de New Films de a cumpara seriale de televiziune.

Disputa supusa analizei Tribunalului Arbitral IFTA a aparut pe fondul colaborarii demarate in urma cu cinci ani intre cei doi parteneri contractuali, in cadrul unor negocieri privind incheierea unui contract de licenta film, cu clauze extrem de dezavantajoase pentru TVR, cum ar fi obligatia de a cumpara seriale, atata vreme cat acestea sunt produse. „Dezlegarea disputei a presupus, pe langa analizarea unor aspecte complexe de procedura arbitrala internationala, examinarea si aplicarea normelor dreptului international privat privind conflictele de legi, a dreptului european, precum si a unor probleme de drept substantial aplicabil industriei cinematografice si media. Victoria reprezinta o recunoastere a experientei si performantelor Musat & Asociatii in domeniul disputelor arbitrale internationale.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii.

Societatea Romana de Televiziune a fost reprezentata pe tot parcursul disputei de echipa de arbitraj international a casei de avocatura Musat & Asociatii si a fost compusa din Iuliana Iacob (Senior Associate), Ramona Cirlig (Senior Associate), Razvan Bratila (Associate), si coordonata de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Musat & Asociatii) si Stefan Dudas (Managing Associate) (foto).

Musat & Asociatii este una dintre putinele societati de avocatura din Romania listate in clasamentul GAR 100 (Global Arbitration Review), un top al celor mai bune firme de avocatura din lume in domeniul arbitrajului international.

Musat & Asociatii este casa de avocatura din Romania recunoscuta anual, la nivel national si international, pentru rezultatele sale excelente. Intotdeauna cu un pas inainte in practica avocaturii de business, specialistii Musat & Asociatii au anticipat de fiecare data nevoile in continua transformare ale clientilor, propunand unghiuri de abordare diferite si lansand noi arii de practica.