Musat & Asociatii, o noua victorie intr-un litigiu privind aplicarea taxei clawback

Firma de avocatura Musat & Asociatii a castigat un nou litigiu impotriva autoritatilor fiscale, obtinand, pentru o importanta companie farmaceutica, anularea unor decizii privind obligatia de plata in cuantum de peste 7 milioane de euro, reprezentand majorari, dobanzi si penalitati de intarziere aferente contributiei clawback.

Prin hotararea Curtii de Apel Bucuresti pronuntata in data de 9 martie 2015, instanta a dispus anularea deciziilor si a raportului de inspectie fiscala care prevedeau sanctionarea clientului Musat & Asociatii pe motiv ca nu ar fi platit la timp contributia clawback aferenta trimestrelor IV 2009 – III 2011, potrivit termenelor mentionate in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 104/2009.

Prin solutia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, instanta sanctioneaza practica autoritatilor fiscale care au dispus aplicarea unor majorari, dobanzi si penalitati de intarziere extrem de oneroase in baza unei interpretari incorecte a legislatiei in vigoare, dar si prin ignorarea dispozitiilor normelor de aplicare ale contributiei clawback si a situatiei reale a clientului nostru”, a declarat Anca Buta Musat (foto articol), avocat asociat (Partener) in cadrul Musat & Asociatii.

Echipa Musat & Asociatii care a instrumentat acest dosar a fost coordonata de Anca Buta Musat, Avocat Asociat, fiind formata din avocati litiganti, avocati specializati in legislatia farmaceutica si consultanti fiscali, respectiv Razvan Graure (Partener), Angela Mare si Dan Minoiu (ambii Managing Associate).

Inca din anul 2009, Musat & Asociatii a reprezentat cu succes mai multe companii care activeaza in domeniul farma si a obtinut incepand cu anul 2011 anularea actelor administrative privind contributia clawback emise de CNAS atat pentru perioada trimestrul IV 2009 – trimestrul III 2011, cat si pentru perioada incepand cu trimestrul IV 2011 pentru un numar semnificativ de companii din domeniu.

Musat & Asociatii are o experienta bogata in domeniul farmaceutic, actionand in calitate de consultant juridic pentru un portofoliu extins de companii de talie internationala, in chestiuni legate de legislatia aplicabila in domeniul farmaceutic, concurenta, proprietate intelectuala, fuziuni & achizitii, drept societar, fiscal, protectia datelor cu caracter personal, dreptul muncii, precum si alte aspecte de reglementare.