Musat & Asociatii, in prima tranzactie incheiata cu succes in 2014

Firma de avocatura Musat & Asociatii a asistat compania Sterling Resources Ltd. in finalizarea procesului de transfer a participatiei de 65%, in zona de apa adanca, a perimetrului offshore Midia XV (Midia Deep) catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA.

In urma acestei tranzactii, compania Sterling Resources Ltd. va primi o suma intre 29,5 milioane dolari si 78,5 milioane dolari, in functie de indeplinirea unor conditii.

In acelasi proces, compania Petro Ventures Europe BV a transferat participatia sa de 20% in zona petroliera Midia Deep catre Exxon si OMV Petrom. Gas Plus a optat pentru pastrarea participatiei sale de 15% in ambele zone, de mare si mica adancime, ale perimetrului Midia XV.

Acesta reprezinta inca un proiect pe care echipa de avocati Musat & Asociatii il incheie cu succes. Pentru noi a fost o tranzactie inedita, transferul drepturilor de explorare si productie de hidrocarburi cu privire la o zona petroliera a unui perimetru existent fiind o premiera pentru piata romaneasca, ceea ce a generat numeroase provocari din punct de vedere juridic si comercial”, a mentionat Miruna Suciu, Partener Musat & Asociatii, coordonatorul acestui proiect.

Musat & Asociatii a acordat consultanta juridica pe tot parcursul tranzactiei, de la negocierea si incheierea contractului de transfer si aspecte de natura fiscala, pana la obtinerea tuturor aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare.

Zona petroliera Midia Deep are o suprafata de 46.539 ha, ce reprezinta 11% din suprafata totala a concesiunii petroliere Midia si Pelican, fiind invecinata cu perimetrul Neptun al companiilor Exxon si OMV Petrom, unde se afla Domino 1, prima sonda de explorare in ape de mare adancime din sectorul romanesc al Marii Negre.