Musat & Asociatii castiga pe banda rulanta in fata ANI

Firma de avocatura Musat & Asociatii a repurtat o noua victorie in justitie in fata Agentiei Nationale de Integritate (ANI), de data aceasta pentru primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu. Succesul vine dupa alte doua dosare de notorietate castigate de firma de avocatura in ultimele sase luni: cel al presedintelui Klaus Iohannis si cel al europarlamentarului Mircea Diaconu.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis recursul formulat impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj in cazul incompatibilitatii primarului municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, si au anulat raportul ANI. Potrivit deciziei instantei, care este irevocabila, Ovidiu Cretu nu a fost incompatibil in perioada in care a detinut functia de primar al municipiului Bistrita.

Decizia Curtii valideaza argumentele noastre, acuzatia ANI potrivit carora Ovidiu Cretu ar fi detinut, simultan, functia de primar al municipiului Bistrita si calitatea de reprezentant in cadrul SC Business Park Bistrita Sud, fiind respinsa ca nefondata de catre instanta suprema. Este o noua victorie importanta obtinuta de Musat & Asociatii in fata Agentiei Nationale de Integritate, care intregeste portofoliul de astfel de mandate complexe incredintate de clientii nostri”, a declarat Gheorghe Buta (foto articol), Deputy Managing Partner Musat & Asociatii.

Dosarul primarului Ovidiu Cretu a fost pregatit de o echipa formata din avocatii Octavian Popescu (Partener), Angela Mare si Paula Neculae (ambele Managing Associate) si coordonata de Dr. Gheorghe Buta.

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 19 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, Musat & Asociatii acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Musat & Asociatii este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In anul 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara in ultimii patru ani cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, Musat & Asociatii a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in

Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei Musat & Asociatii trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Musat & Asociatii acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.