Musat & Asociatii, alaturi de Sterling Resources in vanzarea operatiunilor din Romania

Firma de avocatura Musat & Asociatii a asistat Sterling Resources Ltd. cu privire la incheierea contractului privind vanzarea tuturor operatiunile sale din Romania catre Carlyle International Energy Partners (CIEP), societate afiliata companiei globale de investitii The Carlyle Group.

Tranzactia, in valoare de 42.500.000 USD, vizeaza transferul participatiilor pe care Sterling le detine in perimetrele petroliere XIII Pelican si XV Midia, EX-25 Luceafarul si EX-27 Muridava (situate in platoul continental romanesc al Marii Negre) si a altor active, fiind structurata sub forma vanzarii filialei Midia Resources S.R.L. pe care Sterling o are in Romania.

Mandatul incredintat de Sterling Resources se adauga unui portofoliu impresionant de fuziuni si achizitii pe care Musat & Asociatii le-a asistat cu succes in cei 25 de ani de activitate. Tranzactia a fost una complexa atat din punct de vedere juridic – sub aspectul structurarii transferului drepturilor si obligatiilor derivand din contractele de concesiune petroliera si a implicatiilor fiscale aferente preluarii, cat si comercial, si ne bucuram ca am contribuit la incheierea ei ”, a declarat Cleopatra Leahu (foto articol), Partner Musat & Asociatii.

Echipa Musat & Asociatii care a gestionat aceasta vanzare a fost formata din 12 avocati si consultanti fiscali cu experienta in diferite arii de practica – Fuziuni & Achizitii, Energie si Resurse Naturale, Drept Fiscal, Dreptul Concurentei sau Drept Comercial si Societar, fiind coordonata de doi parteneri cu experienta ai firmei – Cleopatra Leahu si Razvan Graure.

Vanzarea este de asteptat sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului in curs, sub rezerva indeplinirii unor conditii precedente, uzuale pentru asemenea tranzactii, si a obtinerii aprobarilor necesare de la autoritatile de resort.

Sterling detine o participatie directa de 65% in Perimetrele XIII Pelican si XV Midia si participatii de 50% in Perimetrul EX-25 Luceafarul, respectiv 40% in Perimetrul EX-27 Muridava, prin intermediul filialei Midia Resources S.R.L., care are, de asemenea, si calitatea de Operator in Perimetrele XIII Pelican, XV Midia si EX-25 Luceafarul.

Musat & Asociatii este unul dintre liderii pietei de Fuziuni si Achizitii din Romania fiind implicat de-a lungul timpului in unele dintre cele mai mari tranzactii incheiate la nivel local. Printre proiectele recente se numara: asistenta juridica acordata societatii CRH (Irlanda) in legatura cu achizitia activelor Lafarge din Romania, ca parte a unei tranzactii globale in valoare de 6,5 miliarde de euro, asistarea Electrica SA si a sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup si Swiss Capital) in derularea ofertei publice primare (IPO) de vanzare de actiuni, reprezentand 105% din capitalul social al DFEE Electrica, in cea mai mare listare de pana in prezent din Romania (440 milioane de euro), incheiata cu succes in iulie 2014, Sterling Resources Ltd. in procesul de transfer al participatiei de 65% in zona de apa adanca a perimetrului Midia XV din Marea Neagra, catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA, Industrial Bank of Korea cu privire la finantarea a 5 proiecte fotovoltaice dezvoltate in 3 regiuni diferite ale Romaniei, China Development Bank in legatura cu finantarea a doua centrale fotovoltaice, un consortiu de companii chineze de top in legatura cu participarea si dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrica.