Musat & Asociatii, alaturi de Sterling Resources in transferul perimetrului Muridava

Firma de avocatura Musat & Asociatii a asistat Sterling Resources Ltd. cu privire la transferul participatiei de 40% in perimetrul EX-27 Muridava din platoul continental al Marii Negre, apartinand filialei sale Midia Resources SRL, catre Petroceltic Romania B.V., filiala a Petroceltic Resources PLC – o companie irlandeza listata la bursa din Londra si Dublin, specializata in segmentul de upstream de petrol si gaze. Transferul a fost aprobat de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) din Romania.

Simultan, Petroceltic Romania B.V. a achizitionat si participatia de 30% in perimetrul EX-28 Est Cobalcescu, detinuta anterior de Beach Energy Ltd. Dupa aprobarea celor doua transferuri de catre ANRM, Petroceltic Resources PLC a vandut intregul capital social al Petroceltic Romania B.V. catre GVC Investment B.V., companie controlata de omul de afaceri Gabriel Comanescu.

In luna martie a acestui an, Musat & Asociatii a asistat Sterling Resources Ltd cu privire la vanzarea tuturor operatiunilor din Romania catre Carlyle Group, structurata sub forma vanzarii filialei Midia Resources S.R.L. pe care Sterling o are in Romania, intr-o tranzactie cu o valoare de 42.500.000 USD. Tranzactia cu privire la transferul participatiei in perimetrul EX-27 Muridava catre Petroceltic Romania B.V. a fost avuta in vedere in cadrul acordului incheiat recent cu Carlyle si nu are niciun impact asupra acestuia.

Tranzactia a fost structurata ca un asset deal in Romania cu acceptarea de catre cumparator a tuturor obligatiilor aferente programelor de lucrari de explorare, fiind urmata de un share deal in Olanda. Consideram ca abordarea comerciala pragmatica de care a dat dovada intreaga echipa implicata in proiect reprezinta unul dintre elementele care au contribuit la finalizarea cu succes a acestei tranzactii”, a declarat Cleopatra Leahu (foto articol), Partner Musat & Asociatii.

Echipa Musat & Asociatii care a gestionat aceasta vanzare a fost formata din 8 avocati si consultanti fiscali cu experienta in domeniul Energie si Resurse Naturale si Drept Fiscal, fiind coordonata de Cleopatra Leahu, Miruna Suciu si Razvan Graure.

Musat & Asociatii este unul dintre liderii pietei de Fuziuni si Achizitii din Romania fiind implicat de-a lungul timpului in unele dintre cele mai mari tranzactii incheiate la nivel local. Printre proiectele recente se numara: asistenta juridica acordata societatii CRH (Irlanda) in legatura cu achizitia activelor Lafarge din Romania, ca parte a unei tranzactii globale in valoare de 6,5 miliarde de euro, asistarea Abbott Laboratories USA cu privire la finalizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari tranzactii in domeniu, cu o valoare de 5,3 miliarde de dolari – transferul de active si restructurarea business-ului la nivel mondial in pietele din Europa (inclusiv Romania), Canada, Japonia si Australia, si anume separarea si transferul catre Mylan Inc., asistarea Electrica SA si a sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup si Swiss Capital) in derularea ofertei publice primare (IPO) de vanzare de actiuni, reprezentand 105% din capitalul social al DFEE Electrica, in cea mai mare listare de pana in prezent din Romania (440 milioane de euro), incheiata cu succes in iulie 2014, Sterling Resources Ltd. in procesul de transfer al participatiei de 65% in zona de apa adanca a perimetrului Midia XV din Marea Neagra, catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA, Industrial Bank of Korea cu privire la finantarea a 5 proiecte fotovoltaice dezvoltate in 3 regiuni diferite ale Romaniei, China Development Bank in legatura cu finantarea a doua centrale fotovoltaice, un consortiu de companii chineze de top in legatura cu participarea si dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrica.