Musat & Asociatii, alaturi de CRH in cea mai mare tranzactie din domeniul constructiilor la inceput de 2015

Producatorul irlandez de ciment CRH plc („CRH”) a anuntat incheierea unui angajament pentru achizitionarea unui numar semnificativ de active apartinand Lafarge S.A. („Lafarge”) si Holcim Ltd („Holcim”), valoarea tranzactiei ridicandu-se la 6,5 miliarde de euro. Achizitia are loc in contextul fuziunii propuse intre Holcim si Lafarge. Consultantul juridic al CRH plc. la nivel international a fost Arthur Cox, Irlanda, in timp ce Musat & Asociatii a asistat compania privind achizitia tuturor activelor Lafarge din Romania, una dintre tarile in care se desfasoara aceasta ampla tranzactie, estimata a fi finalizata la mijlocul anului 2015.

Echipa Musat & Asociatii a fost formata din 30 de avocati specializati in diverse arii de practica – Fuziuni si Achizitii, Drept Societar si Comercial, Drept Bancar si Financiar, Mediu, Dreptul Muncii sau Proprietate Intelectuala, fiind coordonata de Mona Musat (foto articol), Managing Partner, Monia Dobrescu, Partner, si Crina Ciobanu, Managing Associate. Musat & Asociatii a realizat o analiza detaliata de due diligence, ce a inclus toate activele si companiile Lafarge ce au facut parte din tranzactie, precum si asistenta pe parcursul tuturor etapelor, pana la finalizarea tranzactiei.

Pe langa Romania, Holcim si Lafarge mai vand active in Franta, Germania, Ungaria, Serbia, Slovacia, Regatul Unit, Canada, SUA, Filipine si Brazilia.

CRH este producatorul si distribuitorul unei game diverse de produse destinate domeniului constructiilor in ansamblu. CRH este unul dintre liderii mondiali in industria de profil, cu prezenta in 34 de tari. Este cea mai mare companie de materiale de constructii din America de Nord, lider regional in Europa si si-a intensificat activitatea in Asia, pe pietele din India si China.

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 17 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, Musat & Asociatii acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Musat & Asociatii este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In anul 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara in ultimii patru ani cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, Musat & Asociatii a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate pe piata din Romania de echipa Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei Musat & Asociatii trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Musat & Asociatii acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.