Musat & Asociatii aduce un succes important Autoritatii de Supraveghere Financiara impotriva Fondului Proprietatea S.A.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), reprezentata de Musat & Asociatii, a castigat definitiv procesul initiat de Fondul Proprietatea S.A., prin care Fondul a solicitat Autoritatii sa aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd.

Litigiul a fost initiat in anul 2012, la 2 ani de la incheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton si Fondul Proprietatea, cand actionarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare incheiat cu Franklin Templeton, solicitand avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru aceasta majorare, potrivit dispozitiilor legale.

Autoritatea a respins in 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz in urma caruia Fondul a contestat in instanta deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Dupa mai bine de 3 ani de la debutul procesului, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins in mod definitiv actiunea promovata de Fondul Proprietatea, dupa ce si Curtea de Apel Bucuresti a considerat neintemeiate pretentiile Fondului.

„Dincolo de verdictul final, apreciem ca Instantele au avut rabdarea si disponibilitatea de a analiza o problematica deosebit de complexa pentru lamurirea unor chestiuni de drept dificile si cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare si functionare a Fondului Proprietatea si din atributiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara le are fata de aceasta societate. Solutia instantei de recurs continua sirul de victorii importante obtinute de Musat & Asociatii in favoarea Autoritatii de Supraveghere Financiara”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii.

Echipa care a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in acest litigiu a fost coordonata de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Musat & Asociatii) si formata din avocatii Cosmin Libotean (Partner Musat & Asociatii) si Razvan Gheorghe (Senior Associate Musat & Asociatii).

***

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.