Musat & Asociatii acorda asistenta juridica in listarea Hidroelectrica

Musat & Asociatii va asigura consultanta juridica Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) prin intermediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru pregatirea si derularea ofertei publice primare de vanzare a 10% din capitalul social al societatii Hidroelectrica, potrivit unui comunicat de presa al casei de avocatura.

Musat & Asociatii a participat la licitatie impreuna cu consortiul alcatuit din BRD Societe Generale, Citibank si Intercapital Invest, consortiu care va intermedia vanzarea pe bursa a actiunilor Hidroelectrica.

„Vom acorda asistenta juridica sindicatului de intermediere pe tot parcursul pregatirii si finalizarii procesului de listare si oferire catre public a 10% din capitalul social al Hidroelectrica, incluzand redactarea raportului de due-dilligence juridic, prospectul de oferta, documentele necesare lansarii ofertei publice, dar si pentru solutionarea oricaror aspecte legale pe parcursul si in timpul ofertei. Musat & Asociatii este implicata in 4 din cele 5 oferte publice derulate sau aflate in pregatire in prezent pe Bursa de Valori Bucuresti cu privire la companii de stat de top din domeniul utilitatilor si transporturilor incluse in Acordul incheiat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI)”, a declarat Miruna Suciu (foto), Partner Musat & Asociatii, coordonatoarea echipei de 10 avocati care va coordona listarea Hidroelectrica.

In prezent, Musat & Asociatii acorda consultanta juridica pentru alte proiecte importante derulate pe piata de capital, precum vanzarea secundara a unui pachet de 15% din actiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti si lansarea ofertei publice initiale pentru vanzarea a 20% din Tarom. In plus, Musat & Asociatii a fost implicata si in oferta publica secundara pentru vanzarea a 15% din Transelectrica, incheiata cu succes la sfarsitul lunii martie.

Firma a mai fost implicate in tranzactii de anvergura pe piata de capital, precum oferta publica de preluare derulata de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea si delistarea Bere Azuga de catre SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta de preluare pe piata locala a Zentiva.

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, casa de avocatura ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.