Musat & Asociatii a găzduit ”WPC Expert Workshop Bucharest 2019” sub auspiciile Consiliului Mondial al Petrolului (World Petroleum Council).

Evenimentul desfășurat la București în perioada 20-22 octombrie 2019 si care a reunit  peste 100 de experți din cadrul marilor companii petroliere, diplomați și reprezentanți ai guvernului si autorităților de resort, precum si reprezentanți ai mediului academic si universitar, face parte din seria „Selected WPC Expert Workshops” pentru cel de-al 23lea Congres Mondial al Petrolului.

Evenimentul a avut ca tema principala „Creșterea eficientei in recuperarea hidrocarburilor din perimetrele mature”, iar prelegerile au fost susținute de unii dintre cei mai reputați specialiști in domeniu din partea New Mexico Institute of Mining and Technology, Academia Romana, OMV Austria, Romgaz, Schlumberger, GeoEcoMar, Universitatea de Petrol si Gaze Ploiești, NORCE Research Center Norway, Agenția Naționala pentru Resurse Minerale, Musat&Asociatii, OMV Petrom,  Universitatea Ecologica, Universitatea de Inginerie si Tehnologie NED Karachi, PGNiG (Compania Poloneza de Petrol si Gaze),  GL Ltd. Azerbaijan, Shiraz University Iran, 2-CO2 Club Association si alții.

Iulian Popescu, Avocat Asociat in cadrul Mușat & Asociații, partener în organizarea evenimentului, a menționat: „Suntem onorați sa găzduim un eveniment de amploarea si consistenta Expert Workshop-ului WPC. Alături de colegii noștri din partea Consiliului Mondial al Petrolului am reușit sa strângem alături unele dintre cele mai puternice voci din industria petrolului si a gazelor din Romania si din străinătate. Un astfel de focus din partea companiilor, autorităților si a mediului academic este in măsura sa influențeze agenda economica si politica pentru 2020-2030, in scopul utilizării inteligente a resurselor existente si implementării de noi tehnologii apte sa reducă drastic poluarea.”

Pe lângă sesiunile tehnice, susținute de către experți români și internaționali în domeniu, participanții au beneficiat și de un Program de documentare care a inclus vizite la Muzeul Petrolului din Ploiești și la Reședința Prezidențiala ”Palatul Primăverii” din București.

De asemenea a fost inclus și un program special dedicat tinerilor profesioniști din industria petrolieră, studenți ai Institutelor de specialitate Gubkin (Moscova) și UPG Ploiești.