Motorola vrea sa interzica produsele Microsoft in Germania

Si asta pentru ca compania ar trebui mai intai sa incerce sa licentieze aceste patente catre Microsoft in termeni “rezonabili si non-discriminatorii”.

Motorola, care detine patente referitoare la standardele industriale pentru compresia video si WiFi, a cerut unei instante din Germania sa interzica produsele Microsoft care incadreaza aceste standarde. Microsoft a cerut judecatorului James Robart din Seattle sa blocheze orice decizie suplimentara luata de Motorala in acest caz, pana dupa programarea unui proces care va analiza disputa dintre cele doua companii.

Un judecator din Mannheim va emite o hotarare in data de 17 aprilie care poate permite companiei Motorola sa excluda produsele Microsoft de pe piata. Robart a decis ieri, intr-o audiere din Seattle, ca Motorola nu poate lua masuri pentru a stabili o astfel de interdictie pentru Windows sau Xbox.

“Motorola a promis ca va pune la dispozitia Microsoft si altor companii patentele sale, in conditii rezonabile”, a spus David Howard, Consilierul General Microsoft. “Aceasta hotarare inseamna ca Motorola nu poate impiedica Microsoft sa vanda produsele pana cand instanta decide daca Motorola si-a respectat promisiunea”, a mai adaugat acesta.

Instanta din SUA trebuie sa decida daca Microsoft are dreptul la o licenta bazata pe termeni “rezonabili si non-discriminatorii”, a declarat Motorola.