Avocat Monia Dobrescu, Partener în cadrul Mușat & Asociații a fost premiată de revista britanică Finance Monthly

Monia Dobrescu, Partener în cadrul Mușat & Asociații a fost premiată de revista britanică Finance Monthly pentru implicarea sa în tranzacția de 2 miliarde de euro care a presupus „achiziționarea de către Energizer Holding Inc. a unității Spectrum Brands”.

„Am avut oportunitatea extraordinară să facem parte din echipa de avocați care a oferit asistență juridică în cadrul acestui proiect. Mandatul nostru a fost unul extrem de complex și pe alocuri dificil, în special pentru că România a avut o serie de particularități față de celelalte țări implicate. Cu un număr foarte mare de jurisdicții ce trebuia coordonate și în contextul unor termene stricte solicitate de client, a fost o provocare pentru noi să creionăm soluții de implementare în plan local a deciziilor de business. Însă avem astăzi satisfacția să vedem că munca noastră pe parcursul anului 2018 s-a reflectat într-o tranzacție de succes.” – declara Monia Dobrescu, Partener Mușat & Asociații, dupa finalizarea tranzactiei.

Monia Dobrescu este specializată în drept bancar și financiar, aria sa de expertiză acoperind toate aspectele de legislație financiar-bancară: relații contractuale, împrumuturi sindicalizate și conformitate, în special tranzacțiile privind finanțarea de proiecte. Monia a acordat asistență juridică unor importante companii și grupuri financiare internaționale, în legătură cu diverse proiecte de restructurare a împrumuturilor, scheme de finanțare și refinanțare precum și finanțare și securizare a proiectelor și activelor.

Monia a acumulat o experiență substanțială în domeniul imobiliar și al construcțiilor, fiind implicată într-un număr semnificativ de proiecte de dezvoltare imobiliară de anvergură și reprezentând proprietari, chiriași, creditori, dezvoltatori, contractori principali și diverși consultanți. A oferit consiliere într-o gamă largă de chestiuni juridice, inclusiv aspecte ce aparțin contractelor de tip FIDIC, chestiuni de reglementare și autorizare, fonduri private de capital, restructurări de portofolii și garanții imobiliare, și a fost implicată în toate etapele tranzacțiilor, de la investigațiile de tip „due diligence” până la aspecte ulterioare încheierii tranzacției.

Experiența vastă a Moniei acoperă și anumite aspecte de drept societar și comercial, inclusiv forme speciale de societate, răspundere societară, aspecte legate de acționariat și capitalul social, proceduri de divizare și o gamă foarte variată de acorduri comerciale și chestiuni juridice.