Modernizarea anuarului european al notarilor

Cetățenii Uniunii Europene au la dispoziție o versiune modernizată a Anuarului European al Notarilor, instrument util tuturor celor care doresc să cumpere proprietăți, să înființeze companii sau să dezbată moșteniri pe teritoriul UE.

Rezultat al colaborării de lungă durată dintre Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană și Comisia Europeană, Anuarul European al Notarilor a fost înființat, în anul 2011, în sprijinul cetățenilor europeni. Pe data de 2 aprilie a.c., CNUE a anunțat lansarea unei noi versiuni online a anuarului, facil de accesat și utilizat de către persoanele interesate să achiziționeze proprietăți, să înființeze companii sau să dezbată moșteniri în diferite țări din Uniunea Europeană.

Anuarul European al Notarilor listează datele a circa 40.000 de notari din cele 22 de state din UE ale căror notariate naționale sunt membre CNUE. Informațiile sunt furnizate gratuit, în 23 de limbi de circulație europeană. Accesând platforma http://www.notaries-directory.eu, utilizatorilor li se cere să completeze cel puțin unul dintre următoarele criterii de căutare: locul (țara, regiunea, orașul etc.), limba vorbită sau numele notarului. Ei pot apoi consulta informațiile listate de aplicație referitoare la notariate și localizarea lor geografică.

Detaliile puse la dispoziția doritorilor sunt: adresele poștale ale notarilor, numerele de telefon, adresele de email, website-urile birourilor notariale etc. Cu ajutorul unui formular de contact online, pot fi stabilite întâlniri cu notarii selectați. Prin intermediul Anuarului European al Notarilor este posibilă, de exemplu, identificarea de către un utilizator din România, a unui notar din Atena, vorbitor de limba română, căruia îi poate cere direct, fără apeleze la serviciile unui traducător, să îl asiste la cumpărarea unei proprietăți în Grecia.

Sursa: Biroul Comunicare și Relații Publice Uniunea Națională a Notarilor Publici din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here