Miruna Suciu, premiata de International Law Office, pentru al doilea an consecutiv

Miruna Suciu (foto), Partener Musat & Asociatii, a primit pentru al doilea an consecutiv premiul Client Choice, acordat de catre International Law Office (ILO), pentru performantele profesionale obtinute, pe parcursul anului 2014, in aria de practica “Energy & Natural Resources”.

“Premiul reflecta aprecierile venite din partea clientilor si reprezinta o confirmare a calitatii serviciilor noastre avocatiale, dar si a increderii companiilor pe care le reprezentam in capabilitatile echipei Musat & Asociatii. Si in 2014, am continuam sa fim implicati in tranzactii de amploare, derulate atat la nivel national, cat si multijurisdictional, punand la dispozitia clientilor cunostintele si experienta noastra, pentru a raspunde prompt si eficient necesitatilor de business, in contextul politic si economic actual”, a spus Miruna Suciu, Partener Musat & Asociatii si coordonator al practicii de Energie si Resurse Naturale.

Clientii citati de ILO spun ca Miruna este „unul dintre cei mai buni avocati in domeniul energiei, avand cunostinte temeinice despre piata si o extraordinara orientare catre business”, „foarte pragmatica si mereu in cautare de solutii pentru clienti” si „intelege foarte bine obiectivele noastre, la fel ca un membru al managementului”.

Miruna Suciu are o experienta de peste 16 ani ca avocat la Musat & Asociatii fiind recunoscuta ca unul din liderii pietei avocatiale in domeniul Energie si Resurse Naturale, Fuziuni si Achizitii, dar si in domeniul reglementarii. Acorda asistenta de specialitate cu privire la toate segmentele sectorului energetic, inclusiv aspecte legale determinate de liberalizarea pietei de energie si separarea juridica & functionala a operatiunilor, comercializare de energie, licente de generare, distributie, transmisie si furnizare de energie electrica, obtinerea de autorizatii si acreditari in vederea eliberarii certificatelor verzi, etc. De-a lungul timpului, Miruna a coordonat o gama larga de tranzactii cu impact in economia romaneasca, asistand companii de top locale si internationale.

Printre cele mai importante proiecte pe care le-a coordonat recent amintim: asistenta juridica acordata societatii Electrica SA si sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup si Swiss Capital) in derularea ofertei publice primare (IPO) de vanzare de actiuni, reprezentand 105% din capitalul social al DFEE Electrica, in cea mai mare listare de pana in prezent din Romania (440 milioane de euro), incheiata cu succes in iulie 2014, Sterling Resources Ltd. in procesul de preluare a participatiei de 65% in zona de apa adanca a perimetrului Midia XV din Marea Neagra, de catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA, Industrial Bank of Korea cu privire la finantarea a 5 proiecte fotovoltaice dezvoltate in 3 regiuni diferite ale Romaniei, China Development Bank in legatura cu finantarea a doua centrale fotovoltaice, un consortiu de companii chineze de top in legatura cu participarea si dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrica din surse hidro.

Premiile ILO Client Choice reprezinta un punct de referinta in avocatura internationala de business, avand o traditie de 10 ani. Castigatorii sunt desemnati in urma unei cercetari realizate de catre specialisti britanici pentru 73 de jurisdictii, inclusiv Romania si se bazeaza exclusiv pe recomandarile a peste 2.000 de companii, clienti ai caselor de avocatura. Criteriile care stau la baza acestor recomandari sunt: calitatea serviciului avocatial, profesionalismul echipei de avocati, notorietatea firmei de avocatura, promptitudinea si transparenta onorariilor.

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 19 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, Musat & Asociatii acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Musat & Asociatii este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In anul 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara in ultimii patru ani cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, Musat & Asociatii a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei Musat & Asociatii trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Musat & Asociatii acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.