Mircea Sandu, urmărit penal pentru luare de mită de la o firmă de avocatură

Mircea Sandu este urmărit penal pentru luare de mită în valoare de 724.000 de lei de la o firmă de avocatură, bani pe care i-a obținut prin intermediul soției sale, informează Agerpres.

Mircea Sandu și soția acestuia, Elisabeta Sandu, sunt urmăriți penal de procurorii DNA pentru luare de mită și spălare de bani. Potrivit comunicatului DNA, Mircea Sandu a primit, prin intermediul soției sale, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură.

Procurii mai precizează că în perioada în care a fost făcută tranzacția, respectiv între 22 septembrie 2008 și 2 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței banilor încasați în contul soției sale. Astfel a creat, contrar realității, aparența că ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură către Elisabeta Sandu, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

Mircea Sandu nu a dorit să dea lămuriri suplimentare jurnaliștilor.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, 15 iunie 2017, achitarea foștilor șefi ai fotbalului românesc, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, cu menținerea sechestrului. Aceeași decizie a fost luată și în cazul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Decizia Curții de Apel București este definitivă.