Mircea Diaconu ramane europarlamentar. Succes al Musat & Asociatii

Mircea Diaconu a castigat, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul in care Agentia Nationala de Integritate ii contesta calitatea de membru al Parlamentului European. In acest litigiu, Mircea Diaconu a fost reprezentat de avocatii de la Musat & Asociatii.

Magistratii CAB au respins, vineri, ca neintemeiata, actiunea formulata de ANI privind desfiintarea deciziei prin care mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu a fost validat. Astfel, Mircea Diaconu ramane europarlamentar, conform votului din data de 27.05.2014. Decizia CAB nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la instanta suprema, in termen de 15 zile de la comunicare.

Decizia Curtii valideaza un vot public si democratic pe care Mircea Diaconu l-a obtinut in cadrul alegerilor europarlamentare, acuzatiile ANI privind ocuparea postului de europarlamentar in mod ilegal fiind respinse ca nefondate de catre instanta de judecata. Este un proces nou pe care l-am castigat pentru Mircea Diaconu, din seria celor intentate acestuia de catre ANI. In prima faza, ANI a contestat dreptul domnului Diaconu de a candida pentru Parlamentul European, actiunea ANI fiind respinsa succesiv prin hotararile Tribunalului Bucuresti si ale Curtii de Apel Bucuresti. Cu toate acestea, abuzul ANI impotriva europarlamentarului Mircea Diaconu nu a incetat, Agentia promovand o noua actiune in contecios pentru anularea deciziei de validare a mandatului de europarlamentar. Este o victorie importanta obtinuta de Mircea Diaconu in fata Agentiei Nationale de Integritate si este deopotriva un succes pentru avocatii nostri implicati in acest dosar inedit si de o complexitate deosebita”, a declarat Gheorghe Musat, Senior Partner Musat & Asociatii.

In lupta cu ANI, materializata intr-o succesiune de cauze ce s-au perpetuat pe rolul instantelor de judecata, Mircea Diaconu a fost reprezentat de echipa Musat & Asociatii coordonata de Dr. Gheorghe Buta (Partener) si Madalina Berechet (Partener), secondati de Angela Mare (Managing Associate).