Ministrul Justitiei cere CEDO prelungirea termenului de executare a hotararii privind retrocedarea proprietatilor

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean (foto dreapta), s-a intalnit vineri la Strasbourg cu presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Nicolas Bratza (foto stanga), precum si cu vice-presedintele Curtii, Josep Casadevall si le-a solicitat acestora prelungirea cu 9 luni a termenului acordat de Curte pentru executarea hotararii pilot privind retrocedarea proprietatilor.

„Avand in vedere caracterul complex si sensibil al acestei chestiuni, continuarea dezbaterii publice a solutiilor legislative este necesara in scopul obtinerii unei sustineri mai largi a societatii romanesti si a clasei politice, care sa ofere stabilitatea si predictibilitatea noii legislatii si a aplicarii sale in perspectiva”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Justitiei.

CEDO acordase Romaniei un termen de 18 luni in care sa ia masurile necesare administrative, legislative si financiare, prin care sa-si revizuiasca legislatia privitoare la retrocedari si sa garanteze protectia efectiva a dreptului de proprietate, potrivit Conventiei Europene in materie. Termenul este programat sa expire la 12 iulie 2012.