Ministrul afacerilor interne, prezent la reuniunea informala a ministrilor de justitie si afaceri interne

Ministrul afacerilor interne, Petre Toba  a participat in data de 25.01.2015 la  Reuniunea informala a ministrilor de justitie si afaceri interne, organizata de Presedintia olandeza a Consiliului UE, care a avut loc la Amsterdam.

Conform agendei reuniunii informale au fost abordate doua teme de mare actualitate la nivelul UE: securitatea interna a UE si migratia.

Privind domeniul securitatii interne au fost dezbatute aspecte privind terorismul si securitatea cibernetica, iar in ceea ce priveste migratia, Presedintia olandeza a organizat o dezbatere cu privire la infiintarea Politiei Europene de Frontiera si Garda de Coasta, prin sublinierea principalelor argumente pentru infiintarea acesteia si a etapelor anterioare emiterii propunerii de regulament.

La reuniunea informala a Consiliului Justitie si Afaceri Interne din Amsterdam au fost prezenti  ministrii de justitie si afaceri interne din statele membre UE, comisarul european pentru migratie si afaceri interne, directorul EUROPOL si reprezentanti ai agentiilor europene, aceasta fiind prima reuniune sub Presedintia olandeza a UE.

Alaturi de ministrul afacerilor interne, la Reuniunea informala a ministrilor de justitie si afaceri interne, a a participat si secretarul de stat al M.A.I., domnul Tiberiu Trifan, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.