Mihai Mares reprezinta Romania la Conferinta de toamna 2015 a ECBA

Avocatul Mihai Mares (foto), Managing Partner al Mares Danilescu Mares, va participa la Conferinta de toamna 2015 organizata in perioada 2-3 octombrie la Luxembourg de catre European Criminal Bar Association (ECBA). Mihai Mares este singurul avocat roman membru al acestei Asociatii.

Conferinta va aborda doua teme: ”Justitie penala: Jurisprudenta Curtii Europene de Justitie – Prezent si viitor” si ”Justitie penala: Legislatia europeana si implementarea ei – Presedintia de la Luxembourg”. Ultima parte a conferintei va fi dedicata unei sesiuni de discutii privind “Asistenta judiciara reciproca in materie penala”.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile AICI.

Mihai Mares a devenit, incepand cu luna aprilie 2014, membru al Asociatiei Europene a Avocatilor Criminalisti (European Criminal Bar Association – ECBA).

Anul 2014 a marcat orientarea lui Mihai Mares catre cazurile de drept penal al afacerilor, o arie de practica in plina dezvoltare in Romania. Astfel, practica sa se concentreaza in cea mai mare parte pe reprezentarea directorilor executivi, antreprenorilor, marilor grupuri industriale, institutiilor financiare si marilor companii internationale si locale, intr-o gama larga de domenii care implica contabilitatea, fraudele financiare si fiscale, luarea de mita sau incalcari ale normelor de concurenta si de mediu.

De asemenea, Mihai Mares acorda consultanta clientilor care desfasoara investigatii interne cu privire la spalare de bani, fraude si alte abateri corporative. In dreptul penal international, acesta se ocupa de procesele care implica coruptie internationala, inghetarea activelor, investigatii multi-jurisdictionale si de extradare.

„Dupa o experienta de peste 14 ani in avocatura de business, timp in care am reprezentat clienti locali si internationali in procese corporate, am decis sa aloc o buna parte a timpului meu profesional dezvoltarii practicii in zona white-collar crime, datorita importantei pe care o capata aceasta intr-un mediu economic aflat intr-o continua schimbare. Consider ca o astfel de orientare ofera clientilor nostri o experienta completa si precisa de analiza a afacerilor lor”, declara, la vremea respectiva, Mihai Mares.

ECBA este o asociatie independenta din care fac parte avocati specializati in criminalistica. Scopul asociatiei este de a-si tine la curent membrii cu privire la evolutiile legislatiei la nivel european, precum si pentru a proteja si de a protesta, in cazul in care este necesar, in fata oricarei tentative de diminuare a drepturilor de aparare ale clientilor.