Microsoft este anchetata pentru mituirea unor oficiali din Romania, Italia si China

Autoritatile federale din Statele Unite investigheaza compania Microsoft si parteneri de afaceri ai acesteia, care ar fi oferit mita unor oficiali guvernamentali din Romania, Italia si China pentru a obtine contracte, scrie ziarul Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Avocati ai Departamentului american al Justitiei si oficiali din cadrul Comisiei pentru Schimburi Comerciale si Securitate Financiara ancheteaza o serie de acuzatii facute de un fost reprezentant al Microsoft din China, precum si relatiile companiei cu subcontractanti si consultanti din Romania si Italia.

Anchetatorii americani verifica daca Microsoft a avut vreun rol in cazul unor acuzatii conform carora firme intermediare partenere ar fi oferit mita pentru a obtine contracte de software cu Ministerul roman al Comunicatiilor.

Potrivit WSJ, un purtator de cuvant al Ministerului roman al Comunicatiilor a declarat ca acuzatiile sunt incompatibile cu activitatile institutiei, subliniind ca functionarii Ministerului nu cunosc aranjamentele de afaceri pe care Microsoft le are cu intermediarii sai.

Autoritatile americane ancheteaza si afacerile pe care Microsoft le are cu parteneri din Italia, existand suspiciuni ca unii consultanti angajati la filiala din Italia a companiei ar fi fost folositi ca intermediari pentru a le oferi mita unor oficiali guvernamentali de la Roma.

“Tratam cu seriozitate toate suspiciunile si le investigam indiferent de sursa acestora”, a reactionat John Frank, vicepresedintele Microsoft responsabil de afaceri juridice, subliniind ca va exista o cooperare deplina cu autoritatile federale americane in aceasta investigatie.