Microsoft anunta ca a fost tinta unui atac informatic

Dupa Apple si Facebook, Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat ca un numar mic de computere ale companiei au fost infectate intr-un atac informatic similar celor dezvaluite recent de cele doua companii, insa a precizat ca datele clientilor sai nu au fost afectate sau accesate.

Potrivit Mediafax, o parte dintre tehnicile utilizate in atac sunt similare cu cele prezentate de alte companii, iar investigatia este in derulare.

Incidentul face parte dintr-o serie de atacuri informatice care au afectat recent peste 40 de companii, inclusiv Twitter, si sunt legate potrivit unor surse citate de Bloomberg de o grupare de hackeri din Europa de Est care incearca sa sustraga secrete industriale.

In cazul Apple, o parte dintre computerele Mac folosite de angajatii companiei au fost infectate cu un malware raspandit cu ajutorul unui site destinat dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone. Apple a precizat ca nu are dovezi care sa indice ca ar fi fost sustrase informatii din reteaua companiei.

Facebook a anuntat pe 16 februarie ca laptopurile mai multor angajati au fost infectate dupa ce au accesat site-ul unul dezvoltator de aplicatii pentru dispozitive mobile. Pe 2 februarie, Twitter a dezvaluit ca a fost victima unui atac in urma caruia hackerii ar fi accesat datele a 250.000 de utilizatori.