Michelin continua investitiile de la Zalau

Grupul Michelin, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope la nivel mondial, cu afaceri anuale de peste 500 milioane de euro in Romania, a cumparat la finele lunii ianuarie un teren intravilan cu o suprafata de 20 de hectare in municipiul Zalau, in vederea extinderii capacitatii de productie a fabricii. 

Potrivit Ziarului Financiar, Romania a platit 1,6 mil. Euro pentru noul teren.

“Michelin Romania confirma participarea la licitatia organizata de primarul din Criseni, pe 23 ianuarie 2013, si achizitia unui teren de 20 de hectare situat in municipiul Zalau. Acest teren va permite grupului Michelin sa-si continue dezvoltarea pe termen lung in Romania. In acest moment grupul desfasoara mai multe analize si vom comunica ulterior planul concret de dezvoltare”, au spus oficialii Michelin Romania.
Aceasta este prima investitie noua anuntata de francezi in Romania dupa ce in aprilie anul trecut au anuntat investitii de 170 de milioane de euro in Serbia, fiind atrasi de infrastructura in dezvoltare.

La inceputul anului trecut, fabrica Michelin Zalau Cord a fost echipata cu utilaje noi care vor contribui la extinderea gamei de produse. Rolul acestora va fi acelasi cu cel al celorlalte masini din cadrul uzinei, de a produce cordul metalic. Odata cu aceste utilaje la Zalau s-au creat 50 de noi locuri de munca.