Mesajul Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania multumeste tuturor consiliilor barourilor, decanilor si membrilor Consiliului UNBR pentru manifestarile de sprijin a pozitiei adoptate de Comisia Permanenta a UNBR in sedinta din 20 mai 2016 in legatura cu Proiectul de modificare si completare a legislatiei profesiei de avocat.

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania multumeste tuturor consiliilor barourilor, decanilor si membrilor Consiliului UNBR pentru manifestarile de sprijin a pozitiei adoptate de Comisia Permanenta a UNBR in sedinta din 20 mai 2016 in legatura cu campania de dezinformare publica prin care s-a atentat la valorile fundamentale ale statului de drept si ale profesiei de avocat si s-au discreditat principiile apararii prin avocat prin reactia disproportionata a unor autoritati publice fata de Proiectul de modificare si completare a legislatiei profesiei de avocat.

Comisia Permanenta a UNBR reafirma ca apararea profesiei de avocat este de competenta  exclusiva a organelor profesiei, iar strategia unor astfel de actiuni trebuie conceputa numai de catre barouri impreuna cu U.N.B.R.

Organizarea oricaror actiuni de grup in scopul declarat al apararii profesiei de avocat, chiar daca sunt bine intentionate, pot destabiliza unitatea Corpului profesional si pot produce efecte adverse, mai ales in randul celor rau intentionati sau dispusi sa le distorsioneze, in scopuri destabilizatoare.

Bine si pe deplin informate, doar organele profesiei – Adunarile Generale ale Barourilor, Consiliile Barourilor, Decanii Barourilor, Congresul avocatilor, Consiliul UNBR, Comisia Permanenta a UNBR, Presedintele UNBR – au legitimitatea si datoria de a decide masurile ce se impun a fi luate!

Comisia Permanenta a UNBR roaga membrii Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania sa transmita multumiri avocatilor care au sprijinit actiunile sau luarile de pozitii publice ale organelor profesiei de avocat!