Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est

Firma de avocatură Clifford Chance a primit premiul Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est (CEE M&A Legal Adviser of the Year) în cadrul ceremoniei anuale a Premiilor Mergermarket M&A în Europa, organizată săptămâna trecută la Londra.

În total au fost desemnați 40 de câștigători din domeniul consultanței financiare și juridice din Europa, în baza unui proces riguros de evaluare, care a inclus analiza clasamentelor Mergermarket și examinarea de către un juriu de specialitate.

Analiza a inclus tranzacțiile anunțate în perioada 1 octombrie 2018 – 30 septembrie 2019, reprezentând 12 luni de activitate. Fiecare categorie a avut un singur câștigător, astfel încât premiul acordat de Mergermarket să reprezinte o adevărată recunoaștere pentru un an excepțional.

Premiul acordat Clifford Chance confirmă poziția solidă și reputația pe care casa de avocatură și-a construit-o în regiune. La rândul său, Chambers Europe 2019 plasează Clifford Chance în rândul firmelor din palierul 1 (Tier 1) pentru practica de Corporate M&A, dar și Banking & Finance în Europa Centrală și de Est.

Echipa Clifford Chance CEE include birourile din Polonia, România și Cehia, de unde firma acoperă și Slovacia.

Nadia Badea, partener Clifford Chance și coordonatorul practicii M&A Real Estate de la București, spune: „Suntem o firmă de calibru internațional cu o practică tranzacțională și de consultanță premium, care își consolidează în mod constant prezența în centrul și estul Europei. Premiul acordat de Mergermarket reprezintă o recunoaștere a performanței și calității portofoliului pe care îl construim zi de zi alături de colegii noștri din regiune și din rețeaua Clifford Chance”.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură, acordă în prezent asistență pe câteva tranzacții confidențiale de mare anvergură pentru piața din România și din regiune.

Printre proiectele de M&A asistate recent de Clifford Chance Badea se numără:

  • Asistență acordată fondului francez de investiții AEW în legătură cu vânzarea portofoliului său de active din România către divizia de investiții imobiliare a Morgan Stanley în asociere cu un grup de investitori din Israel cu experiență îndelungată în tranzacții imobiliare, reprezentați de David Hay, respectiv către Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria. Tranzacția vizează America House, o clădire de birouri clasă A de referință în București (achiziționată de către Morgan Stanley alături de grupul de investitori din Israel), și Promenada Mall Târgu Mureș (achiziționată de Indotek Group).
  • Asistență acordată grupului german REWE / DerTour, cu activități în industria de retail și turism, în legătură cu achiziţia diviziei de agenții de turism a grupului Eurolines România.
  • Asistenţă acordată fondului de private equity Abris Capital Partners în legătură cu preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluții end-to-end pentru managementul construcțiilor și integrator de soluții tehnice și de securitate.
  • Asistenţă acordată First Bank, deținută de J.C. Flowers & Co., în legătură cu achiziţia Leumi Bank România, la un an de la prima tranzacție realizată de acest investitor american de calibru pe piața financiar-bancară din România.
  • Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzacției privind achiziția activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here