Medlife se dezvolta cu ajutorul RTPR

RTPR Allen & Overy a asistat un sindicat de banci coordonat de Banca Comerciala Romana, din care mai fac parte BRD-Groupe Société Générale, ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti si Raiffeisen Bank, in legatura cu un contract de credit in valoare de pana la 56 milioane euro acordat Med Life şi altor entitaţi din grup.

Echipa RTPR Allen & Overy a fost formata din Victor Padurari (Partner), Andreea Burtoiu (Counsel), Poliana Naum (Senior Associate), Andreea-Ramona Chiriac (Associate) si Petru Ursache (Junior Associate).

Finalizarea cu succes a acestei tranzactii de anvergura din ultima perioada pe piata din Romania reprezinta pentru noi un moment de implinire profesionala. Am avut ocazia sa lucram alaturi de oameni foarte activi şi motivati, dornici sa fie implicati şi sa işi ofere sprijinul pentru fiecare etapa a tranzactiei si care cunosc şi inţeleg foarte bine business-ul in care isi desfasoara activitatea. Avand in vedere faptul ca vorbim despre o finantare a pietei serviciilor private medicale, iar Med Life va utiliza resursele implicate in dezvoltarea business-ului si consolidarea pozitiei pe piata romaneasca, suntem incantati ca am facut si noi parte ca si consultanti juridici in aceasta tranzacţie. Ne bucuram de fiecare data sa asistam institutiile de credit locale, acestea fiind unul dintre pilonii importanti in sprijinirea si dezvoltarea investitilor din Romania.”, a declarat Andreea Burtoiu.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţari, fuziuni si achizitii, piete de capital, insolventa ai restructurari, concurenta, dreptul muncii, dreptul proprietatii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţa pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutica.

Tranzacţii importante in care RTPR Allen & Overy a oferit consultanţa in ultimul an:

  • * a asistat BRD-Groupe Société Générale S.A si Komerční banka, a.s. in legatura cu o finantare in valoare de aproximativ 65 milioane EUR acordata Portland Romania Industrial One SRL, societate care opereaza unul dintre cele mai mari parcuri industriale si logistice din Romania, pentru refinantarea unei datorii existente in contextul achizitiei Bucharest West Industrial Park de catre grupul ceh CTP.
  • * am asistat ING Bank N.V. in legatura cu anumite amendamente la pachetul de garantii referitoare la o facilitate de credit in valoare de 325 milioane EUR acordata Euromedic Intermediate Group B.V.
  • * am asistat A&D Pharma Group in legatura cu refinantarea facilitatilor de credit existente in valoare de aproximativ 127 milioane EUR, finantarea fiind acordata de un sindicat de banci format din UniCredit Tiriac Bank S.A. si BRD – Groupe Société Générale S.A. si pachetul de garantii aferent.
  • * am asistat un sindicat de banci condus de RBC Capital Markets in legatura cu finantarea achizitiei unui lant hotelier detinut de K + K Hotels GmbH.
  • * am asistat sindicatul de banci format din Banca Comerciala Romana S.A., in calitate de coordonator, ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti, Raiffeisen Bank S.A. si UniCredit Tiriac Bank S.A. in legatura cu o facilitate de credit in valoare de 360 milioane dolari acordat KMG International N.V. (fosta The Rompetrol Group N.V.) pentru refinantarea unor datorii existente si pentru acoperirea nevoilor curente.
  • * am asistat Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank in legatura cu finantarea in valoare de 75 milioane EUR acordata pentru modernizarea a doua fabrici de amoniac detinute de Azomures S.A.