McGregor & Partners sustine, prin intermediul poeziei, copiii si tinerii cu dizabilitati de vedere si auz

Firma de avocatura McGregor & Partners, reprezentata de Neil McGregor, partener coordonator, a participat sambata, 25 ianuarie 2014, la Burns Supper, eveniment cultural, caritabil, organizat de comunitatea britanica din Bucuresti. Suma stransa in urma evenimentului, aflat acum la a 11-a editie, a fost donata Fundatiei Light into Europe, singura organizatie din Romania care dezvolta programe de ajutorare a copiilor si tinerilor cu dizabilitati de vedere si auz.

Sunt onorat pentru ca, si in acest an, am fost solicitat sa fiu gazda Burns Supper. De 11 ani, evenimentul reprezinta un omagiu adus poetului national al Scotiei, Robert Burns (foto – n.r.) si, prin strangerea de fonduri, sprijina copiii si tinerii cu dizabilitati de vedere si auz. Poezia lui Robert Burns este recunoscuta in toata lumea pentru celebrarea umanitatii si este, astfel, cu atat mai potrivit ca acest eveniment aiba o cauza umanitara. In plus, Burns Supper constituie un prilej pentru reprezentantii mediului de afaceri din Romania de a se intalni”, a declarat Neil McGregor, Partener Coordonator McGregor&Partners, Membru Fondator si Maestru de Ceremonii al Burns Supper.

Peste 150 de reprezentanti ai unor importante companii din Romania, membri ai comunitatii britanice, precum si o serie de diplomati prezenti in Romania s-au intrunit pentru a sustine Fundatia Light into Europe, dar si pentru a petrece o seara autentic scotiana.

Traditia organizarii Burns Supper, eveniment care marcheaza aniversarea nasterii lui Robert Burns la data de 25 ianuarie, a inceput la sfarsitul secolului al 18-lea si este celebrata in prezent in intreaga lume de catre scotieni si admiratori ai poeziei lui Robert Burns. Acesta a fost comparat de multe ori cu Mihai Eminescu, iar in cadrul unor evenimente organizate in Bucuresti s-au citit lucrari ale ambilor poeti.

Burns Supper este al doilea eveniment anual de acest gen organizat in Bucuresti, primul fiind Balul Scotian, care are loc in fiecare an in luna noiembrie si celebreaza ziua Sfantului Andrei. La ultima editie a Balului Scotian, care a implinit anul trecut 16 ani, s-au strans 25.000 de euro, suma care, de asemenea, a fost donata Fundatiei Light into Europe.