Mayer Brown și Latham & Watkins au primit mandate în tranzacția prin care Nestlé preia Aimmune Therapeutics

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, preia Aimmune Therapeutics, dezvoltatoarea unui tratament pentru alergii, într-o tranzacție care evaluează compania americană de biotehnologie la 2,6 miliarde de dolari.

Mayer Brown și Latham & Watkins au primit mandate in aceasta tranzactie.

Nestlé, prin divizia Health Science, intenționează să cumpere toate acțiunile pe care nu le deține deja la Aimmune, compania cu care colaborează din 2016 și la care deține deja o participație de peste 25%. Compania elvețiană va plăti 34,5 dolari pentru fiecare acțiune Aimmune, reprezentând o primă de 174% față de prețul de închidere din ședința de vineri.

Mayer Brown consiliază Nestlé cu o echipă condusă de David Carpenter, co-head al grupului corporate and securities din New York și de corporate partners Andrew Noreuil și Bruce Perce din Chicago.

Latham & Watkins îi consiliază pe Aimmune, cu o echipă condusă de technology partner Patrick Pohlen,  M&A partner Luke Bergstrom și corporate partner Miles Jennings.

Nestlé, cunoscută pentru produse ca KitKat și Nescafe, a pus bazele diviziei Health Science în 2011.

Companiile de biotehnologie sunt, în prezent, ținte de preluare râvnite atât de marile companii din industria farmaceutică, cât și pentru companii din alte domenii. Potrivit analiștilor de la grupul elvețian Vontobel, preluarea Aimmune este un nou punct de cotitură pentru Nestlé Health Science după preluarea Atrium Innovations, producător de suplimente, în 2017.

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, cu 308.000 de angajați. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume precum Nescafé, Nespresso, Maggi și Nido. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani. Nestlé a intrat pe piața din România în 1995.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here