Max Boegl investeste 180-200 milioane de euro intr-un parc eolian

Constructorul german Max Boegl, care a realizat proiecte precum stadionul National Arena din Capitala sau autostrada Cernavoda-Medgidia-Constanta, isi extinde activitatile pe plan local, urmand sa investeasca 180-200 de milioane de euro in constructia unui parc eolian in Tulcea, cu o capacitate instalata de 99 MW, relateaza Ziarul Financiar.

„Avem trei motive pentru care am luat decizia de a ne implica intr-un asemenea proiect in Romania: suntem prezenti pe piata locala si avem o experienta buna, parametrii de vant sunt foarte buni in Dobrogea, iar schema de subventionare a energiei verzi este avantajoasa comparativ cu alte tari”, a spus Romeo Botocan, directorul executiv al Max Boegl Romania.

Nemtii vor incepe constructia parcului eolian in acest an, urmand sa-l finalizeze in 2014. Max Boegl va monta in Dobrogea turnuri hibride (realizate din prefabricate in partea inferioara si din metal in partea superioara), care pot atinge o inaltime de pana la 140 de metri, urmand a fi cele mai inalte turbine eoliene montate in Romania, in contextul in care in general inaltimea acestora se ridica la 90-110 metri, potrivit Max Boegl.

Nemtii de la Max Boegl au inregistrat anul trecut pe plan local o cifra de afaceri de circa 110 milioane de euro, in usoara scadere fata de anul anterior, iar pentru 2013 si-au bugetat un rulaj de 80-100 de milioane de euro.