Martisoare de colectie

Artmark scoate la vanzare, in cadrul unei licitatii, martisoare atent alese, din aur si argint, special realizate pentru oamenii pasionati de arta decorativa. Tabachera Faberge si Pudriera Art Deco sunt doua dintre nestematele prezente la Licitatia de Martisor II.

Conceputa de celebrul furnizor al Casei Imperiale ruse, tabachera Faberge (foto) combina argintul cu aurul intr-o maniera aristocrata. Piesa poarta cu maiestrie monograma lui Mihail Trubetkoi-Calinescu, fiul printesei Cleopatra Trubetkoi-Ghika, nepoata domnitorilor pamanteni Grigore Dimitrie Ghica (1822-1828) si Alexandru Dimitrie Ghica (1834-1842). O astfel de tabachera costa intre 3.000 si 6.000 de euro. Numele Faberge, cunoscut pentru spectaculoasele oua de Paste din metale si pietre pretioase, defineste stilul regalitatii din Rusia si Europa secolului XIX.

Un alt obiect impresionant din sectiunea Martisoare de Epoca si Bijuterii este Pudriera Art Deco (foto), realizata in deceniul al doilea al secolului XX, intr-un atelier european. Eleganta piesa dedicata femeilor este facuta din aur galben cu decor din aur alb si are incastrate cincisprezece briliante, ajungand la valoarea de 2.000 de euro.

Tentatia licitatiei sunt serviciile de luat masa, sfesnicele, ceasurile, casetele de bijuterii si pipele, batute cu metale pretioase ce valoreaza intre zeci si sute de euro.

Artmark aduce 161 de obiecte ce imbina armonios cele mai apreciate stiluri in arta decorativa: Neo-Clasicism, Neo-Rococo, Biedermeier, Art Nouveau, Art Deco, Orientalism si Design Contemporan .

Cele doua licitatii dedicate Martisorului, prima dedicata picturii si sculpturii, iar a doua – bijuteriilor de epoca si artei decorative, vor avea loc pe data de 21, respectiv 22 februarie, la World Trade Center – Hotel Pullman.