Mares/Danilescu/Mares si Lupascu fac acum echipa

  • Asocierea vizeaza consolidarea rolului de lider in criminalitatea de tip „white collar”

Criminalitatea de tip „white collar”, marile dosare de coruptie, infractionalitatea economico-financiara, dosarele de spalare de bani, evaziune fiscala, gestiune frauduloasa, etc, sunt in continua crestere, cunoscand si in 2016 un aflux deosebit, fapt ce a generat unul dintre cele importante parteneriate de pe piata avocaturii de drept penal al afacerilor din Romania. Astfel, incepand din aceasta luna, Mares/ Danilescu/ Mares s-a asociat cu Dan Lupascu, reusind sa-si consolideze pozitia de lider pe segmentul criminalitatii economice. Mutarea a fost impusa atat de necesitatea cresterii ritmului de procesare al numeroaselor dosare pe care Mares/Danilescu/Mares le are pe acest segment al avocaturii, cat si pentru extinderea ariei de acoperire a departamentului de drept penal al afacerilor din firma.

„Aceasta asociere vine ca un pas firesc in dezvoltarea „Societatii de Avocati Mares/Danilescu/ Mares”, pentru consolidarea rolului de lider pe care ni le-am asumat pe aceasta nisa, a marii infractionalitati economice. Asocierea cu Dan Lupascu se inscrie in algoritmul prognozat de crestere a afacerii, a dezvoltarii nu doar pe orizontal, prin cresterea numarului de avocati ai echipei ca si relatie cauza-efect cu cresterea portofoliului si al cazurilor pe care le gestionam, dar si de crestere pe verticala, prin asocierea cu unul dintre cei mai reputati profesori universitari si practicieni ai dreptului penal, reprezentant de elita al comunitatii juridice din Romania”, ne-a declarat Mihai Mares.

Dan Lupascu este membru fondator al Consiliului Superior al Magistraturii si primul presedinte ales al acestei institutii (din care s-a retras in 1998). A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in 1990, ca sef de promotie, este Doctor in drept, Drept procesual penal. A activat ca judecator mai bine de 25 de ani, indeplinind mai multe functii de conducere in cadrul instantelor judecatoresti din Bucuresti, in paralel avand si o bogata activitate didactica. Este autorul a numeroase lucrari stiintifice in materie penala, comerciala si civila, cu impact in lumea juridica, iar in 2000 a fost decorat cu „Steaua Romaniei” in grad de ofiter „Pentru merite deosebite in elaborarea jurisprudentei si corecta aplicare a legilor”. In prezent activeaza ca profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” si formator, la Institutul National al Magistraturii, iar din luna mai 2016 a infintat Cabinetul de Avocatura Lupascu C. Dan, care se bucura deja de un portofoliu impresionant de clienti.

Mihai Mares este de ceva timp un nume de top pe piata avocaturii de dept penal al afacerilor din Romania. Este licentiat in drept la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti din 2000, iar de anul trecut este doctorand in Drept procesual penal in cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane. A publicat numeroase studii si articole de specialitate, avand o bogata activitate de cercetare stiintifica. Este membru al European Criminal Bar Association si International Bar Association (business crime) si figureaza in editia 2016 a ghidului juridic international „The European Legal 500”, la categoria «Leading», alaturi de cei mai buni avocati litigatori. Tot in 2016 a primit titlul „White Collar Crime Defense Law Firm of the Year in Romania – 2016”, din partea „Global Law Experts” si a intrat in The Lawyer Network, o retea internationala de avocati dedicata celor care au nevoie de consultanta specializata pe o anumita jurisdictie.