Mares Danilescu & Asociatii, despre fuziuni si achizitii

Piata de fuziuni si achizitii din Romania a inregistrat un an bun in 2013, in ciuda unui climat politic caracterizat prin incertitudine. Cateva ,,deal-uri” au fost finalizate, printre care si cea mai mare tranzactie din ultimii 2 ani. Pentru 2013, piata de fuziuni si achizitii ar putea inregistra castiguri suplimentare, tinand cont de programul de privatizare desfasurat de Romania (in urma acordului semnat cu Fondul Monetar International – FMI), care vizeaza companii de stat precum Posta Romana, Oltchim sau vanzarea de pachete minoritare de actiuni in alte companii de stat. Totodata, sectoarele strategice pot continua sa atraga investitori, se arata intr-o analiza comparativa a avocatilor de la Mares Danilescu & Asociatii, publicata intr-un studiu recent.

Firma de avocatura Mares Danilescu & Asociatii, prin avocatii sai parteneri Simona Mares si Lucian Danilescu, a contribuit cu un capitol la editia din acest an a raportului ,,Getting the Deal Through Mergers & Acquisitions”. Capitolul, dedicat Romaniei, cuprinde o analiza comparativa a reglementarii si evolutiei pietei de fuziuni si achizitii din tara noastra. Raportul include o serie de analize realizate de 67 de firme de avocatura din tot atatea jurisdictii.

Capitolul scris de avocatii de la Mares Danilescu & Asociatii este impartit in 21 de subcapitole. Textul integral poate fi consultat AICI.