Mai putin de o luna pana la conferinta anului in resurse umane din Romania. Intelligent Life, printre partenerii media ai evenimentului

Intelligent Life Romania va sustine, in calitate de partener media, editia a XI-a a conferintei Profiles International, ”Managementul Talentelor – o abordare strategica”. Evenimentul, organizat in perioada 8-9 Octombrie 2014 si gazduit de Hotelul Kronwell din Brasov, va fi moderat de Andrei Cristea, directorul publicatiei Intelligent Life, si Emma Zeicescu, prezentatoare a postului de televiziune Realitatea TV.

In ultimul deceniu, Managementul Talentelor s-a bucurat de un interes si o popularitate tot mai mare, ca urmare a tranzitiei spre o economie bazata pe cunoastere si a intensificarii concurentei la nivel global pentru talente, leadership si competente de specialitate.

Criza financiara globala si recesiunea economica nu au functionat ca un amortizor in acesta directie. Dimpotriva, capacitatea unei organizatii de a contracara criza si de a avea succes pe termen lung a devenit vizibil dependenta de competentele, motivatia si performanta angajatilor sai.

In ciuda ratei ridicate a somajului, doi din cinci angajatori din Romania (40%) intampina, in prezent, dificultati in gasirea candidatilor potriviti pentru posturile vacante din cadrul organizatiei, potrivit ultimului studiu ManPower Group privind Deficitul de Talente. In aceste conditii, a fi competitiv si de succes inseamna a identifica in mod eficient, a dezvolta si, in cele din urma, a retine angajatii de care ai nevoie.

Acesta este unul dintre aspectele vizate de conferinta organizata de Profiles International Romania, cu sprijinul Colegiului Psihologilor din Romania, filiala Brasov, si a Asociatiei Psihologilor Brasoveni, in parteneriat cu Dima Consulting Group si Profiles Research Romania.

Evenimentul ofera o perspectiva unica asupra modului in care organizatii de succes si liderii lor abordeaza strategii eficiente de management al talentelor, exemple de bune practici, dar si subiecte sensibile ce trateaza piata muncii din Romania. Restructurarea ca proces de reorganizare a companiilor, somajul, reconversia profesionala, noile generatii de angajati, Generatia Y si Generatia Z, si problemele cu care se confrunta acestea sunt doar cateva dintre temele ce vor fi lansate spre discutie.

Vor fi abordate si prezentate cele mai noi tendinte din domeniul resurselor umane, studii de caz, modele de bussiness de succes de la peste 30 de specialisti ce vor sustine prezentari in plen si dezbateri active in panel.

Vor fi dezvaluite instrumente noi de dezvoltare a angajatilor, va fi inaugurata cea mai complexa platforma de evaluare profesionala – eSkill, va fi lansata pentru prima oara in Romania platforma de training online, cu peste 10.000 de tematici – CrossKnowledge, precum si singurul master de formare in domeniul vanzarilor din Europa, certificat de National College of Ireland.

Printre speakerii evenimentului se afla nume cunoscute din domeniul HR, printre care: Hans Jakob Walhovd – Vicepresedinte Afaceri Internationale, Wiley, USA, Chuck Wilson –Vicepresedinte, Profiles International, USA, Scott Hamilton – Chief Science Officer, Profiles International si Membru al Asociatiei Psihologilor Americani, Stephan Atsou – Director Continental Europe, Cross Knowledge, Dr.psih. Doru Dima – CEO Profiles International Romania, Enrico Banchi – Partener, Palo Alto School, Italia, Prof. Jimmy Hill – Decanul National College of Ireland, Deiric McCann – Vicepresedinte Profiles International, Irlanda, Oussama Mansour – CEO Profiles International, Orientul Mijlociu, Lilia Dicu – Coach realizat la nivel international, Desiree Diaconescu – Vicepresedinte HR URBB Romania, Daniela Lulache – CEO Nuclearelectrica, Dan Brumboiu – Director General Polipol Mobila, Arz Lorin – County Manager pentru Romania, Fundatia Emfodo, Adela Jansen -Director Executiv Resurse Umane, BRD Groupe Societe Generale, Daniel Don – Director Executiv AJOFM Cluj.

Temele care vor fi dezabatute in cadrul evenimentului se refera la:

Managementul Talentelor in organizatiile din Romania;

Gasirea Talentelor prin intermediul jocurilor video – Una dintre cele mai noi tendinte din aria recrutarii, ce are in spate zeci de ani de cercetare neurostiitifica – Evaluarea trasaturilor cognitive si emotionale cheie prin intermediul jocurilor pe calculator;

Paradigma managementului talentelor – Talente vs. non-talente sau cum sa obtii rezultate exceptionale cu oameni obisnuiti;

Cum atragem si identificam tinere talente si ce programe de dezvoltare le oferim?

Motivarea angajatilor o chestiune de leadership sau de HR?

Cum gestionam performanta noilor generatii de angajati – Generatia Y si Generatia Z;

Integritate si etica din perspectiva departamentului de Resurse Umane;

Corporate Social Responsability si HR;

Importanta evaluarii indicatorilor de eficienta ai capitalului uman;

Cresterea performantei echipelor de vanzari;

Restructurare, Somaj, Reconversie profesionala;

Programe de training clasic vs. online;

Dezvoltarea abilitatilor personale vs. Profesionale;

Coachingul ca metoda de dezvoltare a competentelor manageriale;

Importanta Social Media in HR.

Aflata la cea de-a XI-a editie, conferinta face parte din seria de evenimente organizate de Profiles International, fiind singurul eveniment de resurse umane care s-a desfasurat timp de 11 ani consecutiv in Romania. Evenimnentul reuneste reprezentanti ai mediului de afaceri, antreprenori, manageri, specialisti si cercetatori din domeniul resurselor umane din toate industriile, psihologi, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, ai marilor companii de consultanta, precum si experti cu renume international din Irlanda, Belgia, Italia, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Norvegia, Franta, Belgia, Emiratele Arabe Unite.

Invitat special al evenimentului este compania Nuclearelectrica.

Parteneri ai evenimentului: Romanian Software, Polipol, Tuborg, BRD- Groupe Societe Generale, Points of You, Diversitas Group Romania, Paralela 45, Max Relax, Freudenberg, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Romania. Partener principal: You are more – by Anda Suta. Parteneri media: Realitatea TV, Mix TV, Mix 2 TV, Revista Cariere, HR Manager, Intelligent Life – The Economist, 4Career, Learn&Go, Stirea Zilei.com, Detectiveconomic.ro, Biztop.ro, Revista Metropola, Pretul Zilei, Brasovultau.ro, Monitorul Expres, KISS FM, Magic FM, Radio Brasov.

Mai multe detalii despre eveniment, agenda, o descriere a speakerilor, precum si modalitatea de inscriere sunt disponibile AICI.