Mai multi angajati pentru firmele de avocatura din Statele Unite

Firmele de avocatura din Statele Unite au inregistrat o crestere a cererii in ceea ce priveste forta de lucru si angajarile pe parcursul celui de-al doilea trimestru din 2012, fiind una dintre putinele domenii care a ramas pe pozitii puternice in contextul unei piete dificile, potrivit datelor furnizate de Peer Monitor si citate de Reuters.

Cresterea cererii de angajari, evaluata la 4,2%, vine in contextul in care serviciile juridice per ansamblu au inregistrat o scadere de 0,2%, potrivit datelor emise vineri de Hildebrandt Institute – o divizie a Thomson Reuters – prin intermediul Peer Monitor Index.

Raportul, care masoara profitabilitatea firmelor de avocatura intr-o baza trimestriala, este determinat de o serie de variabile, incluzand preturi ale serviciilor oferite, cheltuieli, productivitate si cerere. Datele din raport au aratat ca activitatea legata de litigii a stagnat in trimestrul al doilea al anului, in timp ce cererea pentru proiecte corporate a scazut cu 2,1%. Domeniul imobiliar si de insolventa a suferit de asemenea o lovitura semnificativa, inregistrand o scadere de 3% a cererii.

Din punct de vedere geografic, Los Angeles s-a dovedit a fi cea mai activa piata, cu o crestere de 5% a activitatii juridice, urmata de Silicon Valley, cu o crestere de 2%. Cererea de locuri de munca in New York si Chicago a inregistrat o scadere de 1% iar Washington-ul a vazut o scadere de 2%.

Mark Medice, director de program la Peer Monitor, a declarat ca este ingrijorat de faptul ca firmele de avocatura nu iau masurile necesare pentru a-si controla cheltuielile si a anuntat o crestere a cheltuielilor directe si anticipate pe trimestrul al doilea. “As spune ca 2012 va ramane un an provocator”, a declarat Mark Medice. “Firmele de avocatura au inregistrat cresteri ale cheltuielilor, dar venituirle au stagnat practic.”

Per ansamblu, raportul concluzioneaza ca productivitatea firmelor de avocatura a scazut cu 2,5% in al doilea trimestru al anului si ca nu a existat un volum de munca suficient pentru numarul de angajati ai firmelor de avocatura. Numarul de avocati din personalul acestor firme a crescut cu 2,3%, potrivit raportului.