Liviu Dragnea vrea marirea salariilor din administratia publica

Salariile din administratia publica ar trebui sa fie marite, si, de asemenea, ar trebui elaborate normative de personal pentru fiecare institutie publica, urmand sa fie demarat un proiect, in acest sens, chiar saptamana viitoare, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, citat de HotNews.

“O sa trebuiasca sa marim salariile in administratia publica, inclusiv la primari, secretari, presedinti, ministri, poate si la presedintele Romaniei dar as vrea, mai intai, sa finalizam acest RMN, aceasta radiografie pe care o incepem saptamana viitoare sa vedem daca acesta este numarul optim pentru a functiona sistemul”, a spus Dragnea in cadrul unui seminar organizat de Fundatia Romanian Business Leaders.

“Vrem sa elaboram normative de personal pentru fiecare institutie publica din Romania si standarde de cost, un sistem de evaluare si monitorizare permanenta a performantei la nivelul fiecarei institutii publice centrale si locale”, a spus Dranea.

Potrivit acestuia, normativele de personal ar putea finalizate in 2-3 luni. “Cand o sa ajungem la normativele de personal, si asta nu vorbim peste 5 ani, ci peste 2-3 luni, si standarde de cost, adica cheltuieli de functionare, atunci vedem care este numarul de personal care trebuie in sistemul public din Romania”, a precizat Dragnea.