LinkedIn, actionata in judecata pentru 5 milioane de dolari

Reteaua de socializare business LinkedIn a fost actionata in judecata de catre o femeie din Illinois care cere daune in valoare de 5 milioane de dolari, scrie digitaltrends.com.

Katie Szpyrka a intentat proces impotriva LinkedIn intr-un tribunal din California pe 15 iunie, sustinand ca reteaua de socializare si-a incalcat propriile politici de securitate. Procesul urmeaza unui breach de securitate petrecut in jurul datei de 6 iunie, cand LinkedIn a recunoscut ca parolele codate apartinand unui numar de 6,5 milioane de utilizatori din cei 160 de milioane ai retelei au fost furate si postate pe Internet.

Szpyrka acuza compania de “incapacitatea de a proteja informatiile personale identificabile ale utilizatorilor” dar si de “incapacitatea de a folosi tehnologii si protocoale consacrate specifice industriei” in scopul protejarii utilizatorilor.

Katie Szpyrka, care plateste o taxa lunara de 26,95 de dolari pentru un cont premium LinkedIn, declara ca reteaua a folosit un format de codificare al parolelor alarmant de slab, care nu adauga inca un strat de protectie inainte de a le stoca, ceea ce ar fi facut mai dificila spargerea de catre hackeri.

Pe 12 iunie, LinkedIn a transmis o declaratie prin care asigura utilizatorii ca a adaugat masuri de securitate imbunatatite, explicand ca astfel se incheie o tranzitie indelung planificata la un nou sistem de securitate. Potrivit purtatorului de cuvant LinkedIn, Erin O`Harra, compania este mai mult decat pregatita sa se apere impotriva oricaror plangeri, descriind acuzele aduse firmei ca fiind “nefondate”.

“Niciun cont al unui membru nu a fost spart ca rezultat al acestui incident si nu avem niciun motiv sa credem ca vreun membru al retelei LinkedIn a fost afectat”, a declarat Erin O`Harra. “De aceea, se pare ca aceste amenintari sunt create de avocati care cauta sa profite de situatie.”