Legislatie versus business. Analiza a avocatilor de la Voicu & Filipescu

Avocatii de la Voicu & Filipescu au lansat, recent, Changing Laws – 1st Semester of 2014, o colectie de articole in care analizeaza impactul modificarilor legislative din prima jumatate a anului 2014 asupra mediului de afaceri.

Changing Laws – 1st Semester of 2014 urmareste modul in care principalele modificari legislative ale primelor sase luni ale anului 2014 au influentat cursul afacerilor si proiectele din Romania si identifica zone potentiale de interes pentru investitori in perioada urmatoare.

Ghidul este alcatuit dintr-un set de materiale de analiza scrise de avocatii specializati ai Voicu & Filipescu si acopera domeniile financiar-bancar, concurenta si ajutor de stat, energie, infrastructura si PPP, insolventa, proprietate intelectuala, IT&C si protectia datelor cu caracter personal, litigii si arbitraje, farmaceutice, achizitii publice si concesiuni, proprietati imobiliare si constructii, fiscalitate.

Avocatii sunt martorii directi ai modului in care modificarile legislative influenteaza proiectele clientilor lor. Dincolo de intentiile legiuitorului, in practica apar aproape intotdeauna aspecte care nu au fost luate in considerare sau nu sunt clar prevazute, fie ca vorbim de necorelarea legislatiei sau de impactul asupra deciziei de a investi a unor clienti. Changing Laws este un demers bazat pe experienta practica a echipei noastre din prima jumatate a acestui an”, a declarat Roxana Negutu (foto), partener in cadrul Voicu & Filipescu.

Un sistem bancar in asteptare, adoptarea noii legi a insolventei, o efervescenta in anuntarea de proiecte de infrastructura, controversele ridicate de unele dintre recentele modificari legislative in domeniul achizitiilor publice sau de inca mult asteptata lege a PPP, doza de formalism introdusa in tranzactiile cu terenuri, atitudinea prudenta a investitorilor fata de domeniul energiei regenerabile – iata doar cateva dintre cele mai importante aspecte punctate de analiza.

Colectia de articole este accesibila integral pe site-ul Voicu & Filipescu si poate fi vizualizata AICI. Colectia vine ca o actualizare a editiei lansate in ianuarie 2014, in care erau analizate modificarile legislative ale anului anterior.

Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante firme de avocatura de business din Romania in privinta cifrei de afaceri si a pozitiei pe piata. In prezent, echipa firmei include 55 avocati, consultanti si angajati, experienta avocatilor Voicu & Filipescu fiind recunoscuta international de ghiduri legale de renume precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.