Legea salarizarii: O alta propunere de ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor

Dacian Ciolos, premierul Romaniei, a anuntat astazi ca se va demara din nou procesul de lucru, iar in cel mai scurt timp Guvernul va veni cu o alta propunere de ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor.

Premierul Dacian Ciolos, insotit de Vasile Dincu si Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, discuta astazi la Guvern cu reprezentantii Consiliului National Tripartit.

 „Am tras niste concluzii si invataminte din procesul ultimelor luni in discutiile pe care l-am avut in interiorul Guvernului si modul de lucru in ceea ce priveste legea salarizarii. Am tras niste concluzii si legat de modul in care am organizat si modul in care a functionat si dialogul cu dumneavoastra. Pornind de la aceste invataminte, am vrea sa resetam cadrul de lucru si sa redemaram acest proces, in asa fel incat in cel mai scurt timp sa reusim sa venim cu o noua propunere de ordonanta de urgenta, care sa aiba un obiectiv bine tintit, bine delimitat si care sa vizeze nu atat o schimbare a legii actuale, cat o corectare a ei, (…) in limitele bugetului pe care il putem aloca”, le-a spus Ciolos membrilor Consiliului National Tripartit.

Obiectivele acestui noi proiect este ca resursele disponibile sa fie concentrate acolo unde este nevoie cel mai mult, dar si unde impactul poate sa fie cat mai mare.

Dacian Ciolos: „Odata finalizat, sper eu cu succes acest proces, putem trece la o a doua faza si sa regandim, dupa aplicarea acestei OUG, eventual o lege a salarizarii care sa aiba o abordare mai larga. Dorim sa lucram la aceasta ordonanta pornind de la principiul limitarii resurselor pe care le mobilizam (…) si am cerut Ministerului Finantelor sa vina cu o analiza pe care sa fie in masura sa o prezinte si in fata dumneavoastra legata de calculele bugetare pe care noi le-am facut si resursele pe care noi le putem degaja”.