Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara a fost adoptata de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a decis adoptarea proiectului de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Camera Deputatilor a modificat subtantial acest proiect, dupa ce Senatul l-a respins. Astfel, in Camera Juridica au fost elimitate in totalitate capitole referitoare la justitie, cultura si administrarea patrimoniului protocolului de stat.

Guvernul va putea emite ordonante privind rectificarea bugetara pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

Guvernul va mai putea emite ordonante si pentru unele masuri de reorganizare a CNADNR, infiintarea Companiei Nationale de Investitii Rutiere, precum si unele masuri in domeniul transporturilor. In departamentul Sanatate, Guvernul va putea emite ordonante pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Initial, proiectul prevedea ca principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara sunt finantele publice si economie, dezvoltare regionala si administratie publica, afaceri interne, sanatate, cultura, justitie, fonduri europene, agricultura si dezvoltare rurala, transporturi, comunicatii si societate informationala.