Legal Marketing este portalul numarul 1 al avocaturii de business din Romania: cele mai multe exclusivitati, materiale relevante, opinii ale liderilor pietei. Totul gratuit

Proiectul normativ de modificare a Codului Muncii, aflat in prezent pe masa Camerei Deputatilor, for decizional privind aprobarea sa, contine o serie de prevederi care nu sunt tocmai pe placul juristilor in domeniu si care, potrivit acestora, denota o lipsa acuta de “simt al realitatii”. Serban Paslaru, partener al Tuca Zbarcea & Asociatii, si Magda Volonciu, partener coordonator al Magda Volonciu & Asociatii, ne-au explicat modul in care anumite clauze din noutatea legislativa sunt complet irationale si sfideaza orice minima logica.

Exista insa si persoane care nu sunt afectate de aceste schimbari si pentru care “munca” reprezinta o notiune abstracta. Este vorba despre cei care isi castiga existenta din pariuri. Nici pentru ei, insa, nu se anunta vremuri bune, in contextul in care Oficiul National al Jocurilor de Noroc a anunat ca un numar de aproximativ 25 de case de pariuri online (printre care se regasesc si celebrele bwin sau bet-at-home) functioneaza ilegal. Astfel, pariorii care au conturi, au jucat si vor juca online de pe site-urile caselor de pariuri incriminate vor fi amendati, pasibili de sanctiuni financiare fiind peste 50.000 de jucatori din Romania. Ne-am propus sa clarificam aceste aspecte discutand cu Cristian Costea, Partner in cadrul casei de avocatura Costea, Marian and Associates, despre bazele legale ale acestui demers initiat de catre autoritati. De la castiguri nemuncite am trecut la castiguri ilicite; in acest sens, v-am recomandat un editorial despre spaga, aceasta “boala” nationala al carei flagel s-a extins, treptat, asupra tuturor categoriilor sociale, focarul principal si cel mai vizibil, prin prisma interesului public pe care il suscita, centrandu-se in jurul clasei politice.

Doua tranzactii incheiate cu succes de Bondoc & Asociatii, un contract de 200.000 de lei obtinut de Deleanu & Grigorescu, precum si evenimentului anului pe piata insolventei, cea de-a treia editie a Conferintei nationale de insolventa, sustinuta mediatic de Legal Marketing, intregesc subiectele pe care le-am pregatit in aceasta saptamana si pe care vi le-am propus spre lecturare. Cititi-ne in continuare si ramaneti conectati in permanenta la actualitatile si realitatile pietei juridice romanesti.

Echipa editoriala Legal Marketing