Lansare de carte – Romanian Civil Code, autor Flavius Baias

Editura „Monitorului Oficial”, în parteneriat cu Asociaţia „Conferinţele Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti” a publicat recent lucrarea Romanian Civil Code, care va fi lansată în data de 24 mai 2022, ora 18.00,  la Facultatea de Drept a Universității din București, Bd Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, Sala Constantin Stoicescu.

Codul civil, tradus în limba engleză, este util juriștilor (avocați, consilieri juridici, arbitri etc.) care redactează documente în limba engleză referitoare la probleme ce implică aplicarea acestuia. De asemenea, avem certitudinea că va ajuta teoreticienii dreptului civil și specialiștii în drept comparat, vorbitori de limbă engleză, să își formeze o imagine cât mai exactă asupra dreptului civil român.

Traducerea a revenit doamnei Oana Gheorghiu, traducător autorizat, care a utilizat numeroase surse de documentare, analizând cu atenție diferitele variante de termeni pe care putea să le folosească și alegând-o, în final, împreună cu editura Monitorului Oficial, pe cea considerată mai potrivită.

Vor vorbi despre necesitatea şi importanţa apariţiei lucrării:

  • Ministrul justiției, domnul Cătălin Predoiu;
  • Decanul Facultății de Drept, domnul prof. univ. dr. Răzvan Dincă;
  • Prodecanul Facultății de Drept, domnul prof. univ. dr. Radu Rizoiu;
  • Președintele Asociației „Conferințele Facultății de Drept a Universității din București” și îngrijitorul ediției, domnul prof. univ. dr. Flavius Baias;
  • Traducătoarea Codului civil, doamna Oana Gheorghiu;
  • Redactorul-șef al Editurii Monitorului Oficial, doamna Anca Ivașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here