Kinstellar, alaturi de BERD in cel de-al optulea proiect eolian finantat in Romania

Biroul din Bucuresti al firmei de avocatura Kinstellar a asistat Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in imprumutul de 57 de milioane de euro pe care institutia de credit l-a acordat companiei Lukerg Renew. Banii sunt destinati dezvoltarii unui parc eolian de 84 de MW, amplasat in localitatile Topolog-Dorobantu (Tulcea).

Echipa Kinstellar implicata in tranzactie a fost condusa de Bogdan Bibicu (foto), partener si coordonator al practicii bancare din cadrul firmei, asistat de Stefan Botezatu, partener si coordonator al practicii de energie. Din echipa au mai facut parte asociatul senior Catalin Georgescu si asociatii Amalia DeLigenza, Larisa Gabudeanu, Smaranda Vacaru si Vlad Cordea.

Din suma de 57 de milioane de euro, 38 de milioane de euro reprezinta contributia BERD, restul banilor venind de la UniCredit. Potrivit celor mai recente informatii, citate de ZF, costul total al proiectului este de 138 milioane de euro.

Parcul eolian Topolog-Dorobantu va fi format din 42 de turbine eoliene de 2 MW, livrate de danezii de la Vestas, si se asteapta ca acesta sa genereze mai mult de 200 GWh de electricitate pe an. Parcul este cel de-al optulea proiect eolian finantat de BERD in Romania.

Lukerg Renew, un joint venture intre rusii de la Lukoil – Ecoenergo si grupul italian ERG Renew, mai are un proiect eolian de 70 de MW in Galati, functional din februarie 2013.