Judecatoria Buzau va functiona, din toamna, intr-un mall

Judecatoria Buzau va functiona, incepand din toamna, in Galleria Mall din oras, dupa ce proprietarul complexului comercial a castigat licitatia pentru atribuirea spatiului, solicitand pretul de inchiriere cel mai mic, in luna mai existand discutii care au confirmat, apoi au infirmat acest fapt.

Potrivit rezultatelor licitatiei organizate pentru gasirea unui spatiu in care sa functioneze Judecatoria Buzau, oferta depusa de proprietarul centrului comercial Galleria, societatea Eurosting AAW Industry, a obtinut 92 de puncte fata de 82,8 cat a obtinut celalalt spatiu inscris la licitatie, transmite corespondentul Mediafax.

Diferenta a fost facuta de pretul solicitat, castigatorul licitatiei solicitand 7,48 de euro pentru inchirierea unui metru patrat fata de 9,45 cat era in oferta celuilalt competitor, dar si de numarul de locuri de parcare si de calitatea spatiului oferit.

La Buzau va functiona cea mai moderna judecatorie din Romania. Am oferit un pret mai mic decat cel solicitat de celalalt competitor, pret care pe perioada de cinci ani, pe cat urmeaza sa se semneze contractul, va aduce o economie de aproape 10 miliarde in contul Judecatoriei Buzau. Pe langa aceasta ne-am oferit sa suportam cheltuielile cu curatenia grupurilor sanitare, dar si sa realizam mobilierul pentru intreaga institutie. Va fi amenajata o intrare separata, iar suprafata destinata activitatii comerciale nu va fi afectata, chiar daca suprafata totala ce va fi ocupata de judecatorie va fi de 2.150 de metri patrati”, a declarat Liviu Avram, proprietarul centrului comercial Galleria.

Societatea castigatoare trebuie sa semneze contractul cu Judecatoria Buzau in termen de maximum cinci zile, dupa care se va trece la compartimentarea spatiului si amenajarea salilor care vor fi puse la dispozitia instantei. Judecatoria Buzau va ocupa o suprafata de 10 la suta din intreaga suprafata a centrului comercial.

In luna mai, reprezentantii Judecatoriei Buzau anuntau ca vor sa inchirieze un spatiu de 1.500 de metri patrati in care sa functioneze instanta, incepand din septembrie.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Buzau, Leontin Dragulescu, spunea ca oferta depusa de centrul comercial Galleria Mall a fost respinsa de comisia din cadrul instantei, desi initial, in urma evaluarii altor patru oferte, fusese luata in calcul.