Joint-venture-ul Crossppoint – Radulescu & Musoi devine consultant autorizat BVB pentru platforma AeRO

Joint venture-ul format din divizia de consultanta financiara a companiei Crosspoint Investment Banking & Real Estate si Casa de Avocatura Radulescu & Musoi devine consultant autorizat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru platforma AeRO.

Platforma de listare alternativa AeRO, lansata de BVB in 2014, ofera investitorilor posibilitatea unei diversificari mai ample a portofoliilor, prin investitii in companii noi in stadiu incipient de dezvoltare, din diverse sectoare. Companiile listate pe AeRO pot promova pe piata principala BVB in momentul indeplinirii criteriilor pentru piata reglementata.

Astfel, alaturi de doar cateva alte companii autorizate de BVB la nivel national, Crosspoint Investment Banking – Radulescu & Musoi vor putea oferi asistenta companiilor (ex. realizarea planului de afaceri, evaluarea companiei) inaintea debutului pe platforma AeRO, in timpul procesului de listare, precum si dupa listare, pentru acordarea de asistenta in privinta procesului de raportare.

AeRO, interpretata in piata ca o platforma de crowdfunding a Bursei de Valori Bucuresti, este un instrument atractiv pentru investitii si plasamente private de tip early stage sau pre-IPO in intreprinderi mici si mijlocii si start-up-uri, care sunt in cautare de finantare. Speram ca prin aceasta activitate sa contribuim la dezvoltarea unor companii romanesti cu potential, in special din zona companiilor furnizoare de servicii, dar si din online si IT&C – un sector foarte dinamic si atractiv pentru investitori in acest moment”, declara Codrin Matei, managing partner Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Ne bucuram de reusita asocierii cu divizia de consultanta financiara a companiei Crosspoint Investment Banking & Real Estate in acest proiect inovativ pe piata romaneasca. Continuam sa ne mentinem angajamentul de a contribui la acordarea de consultanta juridica adaptata nevoilor clientilor nostrii, inclusiv prin atragerea de noi surse de finantare prin piata de capital romaneasca”, declara Roxana Musoi (foto articol), partner Radulescu & Musoi.

Consultantul Autorizat este o entitate autorizata de BVB pentru asistarea unei companii in procesul de listare si certificare, impreuna cu compania, a acuratetii informatiilor si documentelor.

Crosspoint este una dintre cele mai experimentate case de investitii de pe piata romaneasca, cu portofolii totale gestionate pana in prezent de peste 150 mil. EUR si peste 50 de mari proiecte, pentru companii locale si multinationale.

Fondat in 2005, Crosspoint ofera, prin diviziile de Investment Banking si Real Estate, servicii sofisticate de tranzactionare si consultanta pentru domeniul imobiliar, cat si solutiile financiare necesare marilor investitori.

Radulescu & Musoi este una dintre cele mai dinamice companii de avocatura din Romania. Fondata in anul 2013, Radulescu & Musoi a asistat fonduri de investitii de prima dimensiune in achizitionarea unor companii de top locale. Ariile de expertiza includ, dar nu se limiteaza la: sectorul fuziunilor si achizitiilor, achizitiilor publice, impozite si fiscalitate, imobiliare si constructii, legislatie UE si concurenta, restructurarea afacerii.

Pentru mandatele coordonate în 2014, Radulescu & Musoi a primit recunoastere internationala de la publicatii de renume precum Client Choice, Chambers and Partners si Legal 500.