JGV și Asociații, mentor pentru studenții la drept

Societatea de avocatură JGV și Asociații a încheiat un parteneriat de colaborare cu Asociația Studenților în Drept. Inițiativa vine în întâmpinarea nevoilor studenților la drept, astfel încât aceștia să intre în contact cu realitatea profesiei încă de pe băncile facultății.

,,Este responsabilitatea noastră să formăm profesioniștii de mâine. Principalul nostru obiectiv este să îi învățăm pe studenți cum să își construiască apărările și să înțeleagă nevoile clientului. 

Am o satisfacție foarte mare când observ curiozitatea unui student de anul 2-3, citind și înțelegând noțiuni de drept ce aparțin anilor superiori care tradițional sunt ,,interzise” studenților din primii anii. Cred că fiecare student trebuie să profite de orice oportunitate pentru a deveni un bun avocat peste doi-trei ani’’, Cătălin Vlad – managing partner JGV și Asociații.

În ciuda pandemiei, numai anul trecut, șase studenți la drept au efectuat stagii de 2-4 săptămâni în cadrul JGV și Asociații. Cu toții s-au bucurat de sprijinul avocaților colaboratori ce își desfășară activitatea în cadrul societății.

Ioana Scridon – studentă la Drept, intern JGV și Asociații:

,,Trebuie să recunosc că interacțiunea cu partenerii și colaboratorii sau mai bine zis modul în care aceștia s-au comportat cu mine a fost peste așteptările mele. A fost o atmosferă plăcută pe parcursul acestor două săptămâni, m-am simțit în largul meu mereu și m-a bucurat faptul că au fost receptivi, deschiși și mereu dispuși să îmi răspundă la întrebări. Veneam în fiecare zi cu plăcere la birou și cred că asta a contat foarte mult.

Am avut ocazia să studiez dosare, să vad cum arată un raport de expertiză medico-legală, un rechizitoriu, o ordonanță de clasare, o ordonanță prin care se dispune începerea urmăririi penale. Mi s-a părut foarte interesant și este un sentiment plăcut să văd că încep să se lege în sfârșit informațiile învățate și că practica se îmbină foarte frumos cu teoria.”

Andreea Vlădăreanu – studentă la Drept, intern JGV și Asociații

,,Experiența de intern la JGV și Asociații mi-a dezvoltat pasiunea pentru dreptul comercial,  mi-a arătat cât de interesantă poate fi avocatura de business – o arie care poate pune probleme la fel de interesante precum dreptul penal, uneori chiar împletindu-se. Pot spune că acest domeniu m-a impresionat plăcut prin complexitatea sa. Surprinderea a venit ca urmare a faptului că nu am avut contact cu ramura de drept comercial până la momentul la care am început stagiul, astfel că toate sarcinile care au avut legătură cu acest domeniu au fost complet noi pentru mine. Totuși, asistând la primul curs de „Drept comercial” al anului trei, am rămas și mai surprinsă de faptul că puteam anticipa semnificația noțiunilor discutate, prin prisma faptului că le utilizasem deja practic, chiar dacă nu cunoșteam toate discuțiile purtate în literatura de specialitate cu privire la acele subiecte.”

Alis Morar – studentă la Drept, intern JGV și Asociații

Fiecare dintre noi ajunge să fie suma persoanelor cu care a interacționat și care și-au pus amprenta în mod variat asupra personalității și percepției noastre. Prin intermediul stagiului efectuat în cadrul societății JGV și Asociații, prin sarcinile structurate, prin varietatea de situații, prin căldura cu care mi-au fost explicate diferite cazuri am reușit să îmi îmbunătățesc imaginea despre lumea cotidiană. Am apreciat că fiecare greșeală, fiecare stângăcie mi-a fost explicată și astfel îndreptată prin expunerea unor puncte de vedere solide, dobândite în timp. Am simțit rolul formator al acestui stagiu, fiind încurajată să îmi exprim opiniile și să acumulez continuu noi informații.

Despre JGV și Asociații

15 de ani de excelență într-o societate în continuă schimbare, JGV și Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre principalii jucători ai avocaturii de tip ,,personal injury” din România. Specializați în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocații JGV oferă consultanță și servicii juridice operatorilor economici ce activează în domeniul transporturilor, financiar, dar și altor companii. Avocații JGV au experiență elocventă în mai multe domenii, cum ar fi concesiuni, fuziuni și achiziții, drept societar, imobiliar, concurență, finanțări și piață de capital, dar și dreptul muncii. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză și echipa JGV găsiți pe https://www.jgv.ro/internship/

Despre Asociația Studenților în Drept

Asociația Studenților în Drept este singura asociație reprezentativă a studenților Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Misiunea asociației constă în reprezentarea intereselor studenților în forurile decizionale constituite la nivelul Facultății și al Universității, promovarea acțiunilor cultural-civile ale studenților, precum și sprijinirea dezvoltării lor personale prin organizarea de proiecte cu ajutorul celor 7 departamente ce acoperă arii multiple de interes pentru studenți. Mai multe detalii despre Asociație se găsesc pe www.asd-ub.ro.