Iordăchescu & Asociații: Soluție de achitare definitivă obținută într-un dosar complex instrumentat de DNA Mureș

Curtea de Apel Tg. Mureș a menținut soluția de achitare dispusă de instanța de fond într-un dosar complex ce viza infracțiuni de corupție și de prezentare cu rea credință de documente false, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

În esență, acuzațiile aduse clientului nostru au constat în faptul că ar fi solicitat în numele societății pe care o administra, bine cunoscută la nivelul județului Mureș, subvenții din bugetul UE pentru cultivarea mai multor suprafețe de teren, în condițiile în care, acele suprafețe de teren ar fi fost cultivate cu plante modificate genetic, contrar interdicțiilor prevăzute în legislația națională și europeană. Totodată, i s-a mai imputat faptul că i-ar fi dat celuilalt inculpat din dosar, director în cadrul unei agenții județene, o serie de foloase necuvenite, astfel încât acesta să își îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu, prin întârzierea efectuării unor controale tematice la respectiva societate.

Urmărirea penală a fost începută în 2014 și a fost efectuată de DNA Mureș, în cauză fiind dispuse inclusiv măsuri preventive. Parcursul acestuia a fost unul complicat și îndelungat, însă în anul 2019, Tribunalul Mureș a constatat că nici una din acuzațiile aduse inculpaților nu sunt întemeiate, drept pentru care a dispus achitarea. Soluția de achitare a fost menținută de Curtea de Apel Tg. Mureș prin decizia din data de 15.12.2021.

Apărarea clientului pe durata acestei îndelungate proceduri a fost asigurată de echipa de avocați formată din Eugen Iordăchescu, Doru Andrieș (plecat dintre noi la cele veșnice între timp), Florin Roman și Delia Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here