Iordăchescu & Asociații | Excepție admisă: sancționarea cu nulitatea absolută a întregii faze de judecată în fond, realizată de un complet nespecializat în judecarea infracțiunilor de corupție incriminate de Legea nr. 78/2000

Avocații din cadrul SCA „Iordăchescu și Asociații” au obținut în data de 29.07.2020, o soluție favorabilă într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Cluj, având ca obiect infracțiunea prevăzută de art. 181 din Legea nr. 78/2000, pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a clientului R.A. de către DNA – ST Cluj.

Instanţa de control judiciar a admis excepţia nulităţii absolute a sentinţei penale atacate şi a întregii judecăţi în fond şi pe cale de consecinţă, in temeiul dispozițiilor art. 421 pct. 2 lit. b) C.proc.pen a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare instanței competente, respectiv Tribunalul Cluj.

În esență, s-a susţinut în faţa Curţii de Apel Cluj faptul că judecarea în fond a cauzei s-a desfășurat în mod nelegal, în faţa Tribunalului Cluj în perioada 2016-2019, cu încălcarea dispozițiilor privind compunerea completului de judecată, nespecializat în judecarea infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 78/2000.

Pe cale de consecință, judecarea în fond a cauzei va fi reluată, urmând a se desfășura în fața unui complet specializat în judecarea infracțiunilor de corupție, astfel cum impun exigențele legale în materie.

Avocaţii care au asigurat asistența juridică a clientului R.A. în faţa Curţii de Apel Cluj sunt Mihai Achimeţ şi Daiana Avăşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here