Ionescu si Sava Summer Academy. Program de training gratuit pentru studentii la Drept din toata tara

Casa de Avocatura Ionescu si Sava organizeaza in perioada 2-7 august 2015 o noua editie a Scolii de Vara Ionescu si Sava – care, incepand din acest an, va purta denumirea „Summer Academy”. 2015 este anul care marcheaza 10 ani de la infiintarea Casei de Avocatura Ionescu si Sava si 5 ani de la infiintarea programului privat de burse de training al tinerilor studenti la Drept.

Cursurile Ionescu si Sava Summer Academy se adreseaza studentilor la Drept din toata tara, absolventi ai anului III de studiu. Sesiunea de recrutare debuteaza pe data de 11 iunie 2015, candidatii urmand a completa si trimite formularul de inscriere pana la data de 3 iulie 2015. Formularul este disponibil on-line aici.

Ajunsa la a 5-a editie, Ionescu si Sava Summer Academy este un program de training privat in avocatura de business care isi propune sa ofere viitorilor practicieni in Drept o viziune mai clara asupra avocaturii.

Cursurile scolii ofera gratuit acest program complex de pregatire practica care continua sa dezvolte conceptul de internship lansat inca din 2010.

Si anul acesta, 20 de studenti ai facultatilor de Drept din toata tara vor avea ocazia, timp de 5 zile, sa discute cu echipa de avocati ai Casei de Avocatura Ionescu si Sava si cu invitatii speciali ai acestora – magistrati, oameni de business si cadre didactice. Exemplele practice si studiile de caz vor fi completate cu o serie de workshop-uri de dezvoltare personala, menite sa testeze competitivitatea viitorilor juristi si a imbunatati capacitatea de a lucra eficient in echipa. In cadrul editiei de anul acesta, printre cei care vor sustine cursuri si activitati de mentorat se numara practicieni de top: avocati, magistrati, antreprenori si oameni de business.

Editiile anterioare au inclus cursuri de vorbit in public, de scriere, simulari de cazuri, munca in echipa si invitati din mediul academic, juridic si de afaceri.

2015 este un an aniversar pentru echipa Ionescu si Sava – sarbatorim 10 ani de activitate a Casei de Avocatura si o editia aniversara a scolii de vara, pe care incepand de anul acesta o relansam sub denumirea de Ionescu si Sava Summer Academy. Am inceput acum 5 ani acest proiect pentru a veni in intampinarea unei nevoi reale din randul studentilor, fiind la randul nostru candva la inceput de drum, si din dorinta de a ne implica cat mai real si concret in pregatirea viitoarei generatii de practicanti in avocatura. Ne propunem sa dezvoltam si sa crestem in continuare acest program de training, care este o completare a studiilor academice oferite de scoala romaneasca de Drept – printr-o abordare practica, interactiva, cu instrumente si sfaturi utile pentru tinerii care vor sa stie implicatiile acestei optiuni profesionale”, spune Radu Claudiu Ionescu (foto articol), Managing Partner Ionescu si Sava.

La finalul cursurilor, unul dintre studentii participanti va primi o bursa de studiu de sase luni, in valoare de 1.000 lei lunar, precum si posibilitatea (dar nu obligativitatea) de a efectua practica de specialitate in cadrul Casei de Avocatura Ionescu si Sava.

Modalitatea de inscriere

Pentru a se inscrie la Ionescu si Sava Summer Academy 2015, candidatii trebuie sa completeze intr-o maniera cat mai originala formularul de inscriere on-line, disponibil aici. Data limita pentru inscrieri este 3 iulie 2015.

Selectia participantilor

Din numarul total de inscrieri, vor fi selectate cele mai originale 20 de aplicatii, studentii castigatori fiind anuntati pe la data de 11 iulie aici. Cursurile Scolii de Vara Ionescu si Sava se vor desfasura la Poiana Brasov, iar transportul, cazarea si masa participantilor vor fi asigurate de catre organizatori.

Premiile Scolii de Vara Ionescu si Sava

La finalul cursurilor, atat studentii participanti cat si reprezentantii Ionescu si Sava vor vota studentul cu cea mai buna prestatie (cunostinte de specialitate, vorbire in public, spirit de echipa), iar castigatorul va primi o bursa de studiu de sase luni, in valoare de 1.000 lei lunar, precum si posibilitatea (dar nu obligatia) de a efectua practica de specialitate in cadrul Casei de Avocatura Ionescu si Sava.