Ion Ilie Iordachescu, Decanul Baroului Bucuresti: Avocatii au depasit perioada dificila

Avocatii, in special cei de business, au depasit perioada economica dificila, care a afectat si aceasta profesie si s-au adaptat noului context, a declarat Ion Ilie Iordachescu (foto), Decanul Baroului Bucuresti, la emisiunea LEGILE AFACERILOR. Invitat special in cadrul editiei moderate de Andrei Cristea, directorul Revistei Romane de Consultanta, decanul celui mai important barou din tara a prezentat si concluziile Adunarii Generale Ordinare si Extraordinare a avocatilor bucuresteni.

Alegerile care au avut loc cu ocazia Adunarii Generale a avocatilor din Baroul Bucuresti au avut rolul de a asigura o functionare legala si eficienta a Comisiei de Disciplina si Comisiei de Cenzori.

“Comisia de Disciplina a existat mereu, a avut un rol deosebit in Baroul Bucuresti si a solutionat multe litigii privind avocatii. In alegerile de anul trecut, o serie de avocati nu au dorit sa candideze la aceasta Comisie si cu greu am reusit sa avem 3 membri. Fara membri suficienti nu am reusit sa solutionam cererile de rejudecare”, a declarat Ion Ilie Iordachescu. Decanul Baroului Bucuresti a declarat ca prin alegerea a 3 noi membri permanenti Comisia de Disciplina poate functiona normal.

Fiecare din componentii Comisiei va trebui sa acorde o parte importanta din timp pentru analizarea cazurilor referitoare la raspunderea disciplinara a avocatilor, a mai precizat Ion Ilie Iordachescu.

In cazul Comisiei de Cenzori, alegerea avocatei Adina Craciun in pozitia de membru supleant a fost necesara pentru respectarea tuturor conditiilor legale prevazute in aceasta situatie.

Ion Ilie Iordachescu a mai remarcat faptul ca, din punct de vedere financiar, Baroul Bucuresti are o activitate eficienta, in conditiile in care, in 2011, a inregistrat un excedent la buget.