Ioan Chelaru ii solicita lui Gheorghe Florea propuneri pentru imbunatatirea relatiilor dintre juristi

Av. dr. Ioan Chelaru (foto articol), Presedintele Uniunii Juristilor din Romania, i-a adresat o scrisoare presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), av. dr. Gheorghe Florea (foto dedesubt), referitoare la colaborarea dintre reprezentantii profesiilor juridice.

Gheorghe Florea 2

Concret, Ioan Chelaru ii solicita lui Gheorghe Florea transmiterea unor “propuneri punctuale”, in vederea declansarii unor initiative legislative care sa conduca la imbunatatirea relatiilor si colaborarii dintre practicantii profesiilor liberale.

Potrivit lui Ioan Chelaru, propunerile respective vor fi transmise institutiilor abilitate pana la vacanta parlamentara (1 iulie a.c.), astfel incat demersurile pentru modificarile legislative “ce se impun” sa fie initiate cat mai repede cu putinta.

Redam integral, mai jos, scrisoarea presedintelui UJR, Ioan Chelaru, adresata presedintelui UNBR, Gheorghe Florea.

Catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

Domnului presedinte dr. Gheorghe Florea

Stimate domnule presedinte

In ultimul an, cu diferite ocazii, reprezentanti ai profesiilor juridice au adus in discutie colaborarea dintre acestea. S-a reliefat faptul ca dezvoltarea colaborarii dintre profesiile juridice, imbunatatirea legislatiei in domeniu, ar putea avea efecte benefice asupra infaptuirii actului de justitie si, de ce nu, asupra inlaturarii unor tensiuni care mai apar uneori intre practicantii profesiilor liberale.

Drept urmare, am instituit un colectiv care a luat in discutie aceste probleme, concluziile fiind prezentate Consiliului director al Uniunii Juristilor. A rezultat, din analiza efectuata, intre altele, ca unele acte normative care reglementeaza organizarea si exercitarea profesiilor juridice au nevoie de corective pentru a raspunde mai bine realitatilor prezente. In consecinta, va rog sa ne transmiteti propuneri punctuale pentru a fi declansate initiative legislative menite sa conduca la imbunatatirea legislatiei respective. Am in vedere ca pana la vacanta parlamentara (1 iulie a.c.) propunerile sa fie transmise institutiilor abilitate si impreuna cu acestea sa facem demersurile pentru modificarile legislative ce se impun.

Primiti, va rog, domnule presedinte, asigurarea stimei mele.

Presedinte,

Dr. Ioan Chelaru