Ioan Chelaru, ales in functia de Vicepresedinte al UNBR

Avocatul Ioan Chelaru (foto), vicepresedinte al Senatului Romaniei si presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, a fost ales in functia de Vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), in cadrul Congresului Avocatilor 2015, eveniment desfasurat in zilele de 6 si 7 iunie, la Bucuresti.

Alegerea sa vine la scurt timp dupa un alt succes electiv, respectiv castigarea alegerilor pentru postul de Decan al Baroului Neamt. Ioan Chelaru ocupa, de asemenea, pozitia de presedinte al Uniunii Juristilor din Romania.

Una dintre noutatile aduse de catre Congresul Avocatilor 2015 a constat in modificarea organigramei Comisiei Permanente a UNBR. Astfel, incepand cu acest mandat, Comisia va fi alcatuita din acelasi numar de membri, respectiv 15, cu mentiunea ca numarul de vicepresedinti a crescut de la trei la cinci.

Cei cinci vicepresedinti alesi in cadrul Congresului din acest an sunt Traian Briciu, Petrut Ciobanu, Ioan Chelaru, Cristina Gheorghe (Decanul Baroului Brasov) si Ion Turculeanu (fost Decan al Baroului Dolj si fondator al societatii de avocati Turculeanu si Asociatii). Noua componenta a Comisiei Permanente a UNBR poate fi vizualizata AICI.